Kana-kurpitsakorma ja omenasalsa

Kana-kurpitsakorma ja omenasalsa

Kana-kurpitsakorma omenasalsalla ja chilillä
Syksyn satokauden herkullisin ruoka on tässä! Maukas kanakorma saa syksyisen twistinsä kurpitsasta. Lisukkeeksi valmistetaan pirteää salsaa omenoista. Kurkuma, curry, inkivääri ja chili yhdessä kookosmaidon kanssa takaavat lämmittävän ja täyteläisen aterian. 
Valitse kurpitsoista myskikurpitsa tai talvikurpitsa ja suosi sesongin kotimaista omenaa. 

Neljälle
Valmistusaika: noin 40 minuuttia

AINEKSET:

½ (noin 500 g) myskikurpitsa 
pala tuoretta inkivääriä
noin 3 cm pala chiliä
1 sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
1 pkt broilerin paistileikkeitä
2 rkl öljyä
½ tl suolaaa
1 rkl tomaattipyreetä
2 tl kurkumaa
2 tl currya
1 prk kookosmaitoa
1 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
½ limen mehu

3 dl riisiä 
6 dl vettä

1/2 - 1 ruukku korianteria
pala chiliä
1 dl cashewpähkinöitä
pala chiliä

Omenasalsa
½ limen mehu
⅓ tl sokeria
ripaus suolaa
2 omenaa

TEE NÄIN:

1. Kuori ja kuutioi pieniksi kuutioiksi kurpitsa. Kuori (helpointa lusikalla kaapien) ja raasta pienellä terällä noin 2-3 rkl inkivääriä. Hienonna noin 3 cm pala chiliä. Kuori ja leikkaa suikaleiksi tai hienonna sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit.

2. Paloittele leikkeet. Kuumenna paistinpannussa tai padassa öljy ja ruskista kanapalat. Mausta suolalla.

3. Lisää pannulle hiukan lisää öljyä sekä kurpitsat, inkivääri, chili, sipuli, valkosipulit, tomaattipyree, kurkuma ja curry. Paista muutama minuutti koko ajan sekoitellen.

4. Lisää joukkoon kookosmaito ja vesi ja liemikuutio. Anna porista keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmenneet.

5. Keitä korman poristessa riisi. Huuhtele riisi kylmällä vedellä. Laita riisi ja vesi kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 12 minuuttia. Lisää vettä, jos riisi meinaa kuivua.

6. Valmista omenasalsa. Purista limen mehu kulhoon. Lisää joukkoon sokeri ja suola. Kuutioi pieneksi omenat ja kääntele kulhoon.

7. Mausta korma limen mehulla, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

8. Hienonna korianteri varsineen sekä noin 2 cm pala chiliä.

9. Viimeistele korma korianterilla, chilillä ja cashewpähkinöillä ja tarjoa riisin ja omenasalsan kanssa.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.