Koskenlaskijan kuhakeitto

Koskenlaskijan kuhakeitto

 


Koskenlaskijalla maustettu kuhakeitto on superhelppo ja arjen maukkaaksi kohottava ruoka. Raaka-aineet ovat simppelit ja täyteläisyys on taattu. Sopii niin arkeen kuin juhlavampaankin hetkeen.


Neljälle
Valmistusaika: 30 minuuttia

AINEKSET:
1 sipuli
noin 500 g perunoita 
3 porkkanaa
1 rkl öljyä
noin 1 litra vettä

1 kala- tai kasvisliemikuutio
noin 500 g kuhafileetä

3 rkl Koskenlaskijaa (pehmeä/juokseva)
½ tl mustapippuria
1 luomu sitruunanmehu
(suolaa)
tuoretta tilliä

TEE NÄIN:

1. Kuori ja paloittele tai hienonna sipuli. Kuori perunat ja porkkanat ja paloittele pienehköiksi paloiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan.

3. Lisää kattilaan paloitellut perunat ja porkkanat, vesi ja liemikuutio. Lisää tarvittaessa vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat napakan kypsiä.

4. Leikkaa kuhafilee paloiksi. Lisää kuhapalat sekä koskenlaskija keittoon ja sekoita. Anna kiehua vielä noin minuutin ajan.

5. Ota kattila pois liedeltä ja mausta keitto mustapippurilla ja luomu sitruunanmehulla. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

6. Hienonna tilli ja sekoita keiton joukkoon tai ripottele maun mukaan keittoannosten päälle.

Tarjoa koskenlaskijan kuhakeitto tuoreen leivän kanssa.

 


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.