Paistettua ahventa ja krossattua perunaa ranskalaisella antiboise-kastikkeella

Paistettua ahventa ja krossattua perunaa ranskalaisella antiboise-kastikkeella

Ahven, antiboise-kastike, krossattu peruna, basilika, sitruuna
Rankalainen antiboise-kastike, paistetut ahvenet ja krossattu peruna ovat ihastuttava yhdistelmä. Täyteläinen ja makean hapokas antiboise on tomaatti-oliivikastike. Todellinen kastikeklassikko, minkä pohjavalmistuu voin ja oliiviöljyn yhdistelmästä. 

Neljälle
Valmistusaika: 35-40 minuuttia

AINEKSET:

1 kg perunoita
2 tl suolaa keitinveteen
noin 600 g ahvenfileitä
suolaa & mustapippuria
voita ja/tai öljyä paistamiseen

Antiboise-kastike
1 salottisipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 ½ dl kalamataoliiveja
250 g kirsikkatomaatteja
½ dl rypsiöljyä
½ dl oliiviöljyä
noin 50 g voita
½ luomusitruunan mehu
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl sokeria (tai hunajaa)
1 ruukku basilikaa

TEE NÄIN:

1. Laita perunoiden keitinvesi kiehumaan. Mausta vesi suolalla. Kuori perunat ja laita kiehumaan niin, että ne juuri ja juuri peittyvät veteen.

2. Valmista antiboise-kastike. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna ronskisti kalamataoliivit. Paloittele kirsikkatomaatit noin neljään osaan.

3. Kuumenna paistinpannussa rypsiöljy. Paista sipuleita ja valkosipuleita muutaman minuutin ajan koko ajan sekoitellen. Lisää pannulle oliiviöljy ja oliivit. Laske lieden lämpö aivan pienelle.

4. Ruskista voi pienessä kattilassa. Käytä keskilämpöä, anna voin sulaa ja ruskistua. Kun voi kuohahtaa, muuttuu kullanruskeaksi ja tuoksuu hieman pähkinäiseltä, se on valmista. Varo polttamasta voita. Nosta kattila liedeltä ja lisää sipuli-oliivi-öljyseos voin joukkoon. Lisää myös paloitellut tomaatit ja mausta sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla, sokerilla.

5. Hienonna puolet basilikasta ja lisää kastikkeeseen. Säästä puolet annosten päälle.

6. Poista kalafileistä ruodot tunnustelemalla fileen keskikohtaa niin että löydät ruodot - ruodot ovat keskellä. Leikkaa veitsellä viilto molemmin puolin ruotojonoa ja poista viilloista muodostuva V:n muotoinen suikale.

7. Mausta ahvenfileet suolalla ja mustapippurilla ja paista voissa ja/tai öljyssä (älä turhaan putsaa kastikkeen valmistuksessa käytettyä pannua, vaan anna fileiden imeä makua).

8. Kun perunat ovat kypsiä, ota talteen noin 1 dl keitinvettä. Valuta ja hajota kypsien perunoiden rakennetta rouheaksi esim. haarukalla. Valuta joukkoon hieman keitinvettä, kunnes saan mieleisen rakenteen. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

9. Tarjoa paistetut ahvenfileet murskatun perunan ja antiboise-kastikkeen kanssa. Viimeistele annokset basilikalla.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.