Peuralihapullat kermakastikkeella ja perunalla

Peuralihapullat kermakastikkeella ja perunalla

 

LAKTOOSITON (GLUTEENITON jauhoista riippuen)
Neljälle
Valmistusaika: 35-40 minuuttia
Erikoisvälineet: paistinpannu, kattila

AINEKSET:

500 g peuran jauhelihaa
1 dl kermaa
1 rkl sinappia (esim. Turun Sinappia tai dijonia)
2 tl suolaa
2 tl timjamia tai rosmariinia

Kermakastike:
1 keltasipuli
Noin 20 g voita paistamiseen
2 dl kermaa
1 ½ -2 dl maitoa
2 rkl jauhoa (esim. maissitärkkelystä tai vehnäjauhoa)
1 ½ liemikuutiota
1 tl suolaa ja pippuria tai ( ½ tl) valkopippuria

9-10 perunaa

TEE NÄIN:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Kuori tai huuhtele perunat ja keitä pehmeiksi noin 20 minuuttia.

3. Sekoita jauheliha, kerma, sinappi, suola ja mausteet yhteen. Pyörittele lihapullat ja laita uunivuokaan. Jos jauhelihamassa tarttuu sormiin, huuhtele kädet kylmällä vedellä ja pyörittele lihapullat kosteilla käsillä. Paista lihapullia uunissa noin 15-20 minuuttia.

4. Hienonna sipuli ja paista pannulla voissa noin 5 minuuttia sekoittaen.

5. Lisää pannulle kerma ja sekoita jauhot maitoon. Laita pannulle myös liemikuutio. Anna kiehahtaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vettä/maitoa, jos kastike tuntuu liian paksulta. Laita uunissa paistetut lihapullat kastikkeen joukkoon pannulle. Anna kastikkeen muhia noin 5-10 minuuttia. 

Tarjoile peuranlihapullat kermakastikkeessa keitettyjen perunoiden ja puolukoiden kanssa.


1 kommentti


  • Joona

    Hei, hyvä resepti kaikin puolin! Itse tein perunamuusin kylkeen. Kuitenkin rosmariinia/timjamia riittäisi vain yksi tl ja vain yksi lihaliemikuutio riittäisi mielestäni kastikkeeseen.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.