Teriyaki-tofua, paahdettua lanttua & rapeaa lehtikaalia

Teriyaki-tofua, paahdettua lanttua & rapeaa lehtikaalia

teriyakilla maustettua tofua ja lanttua, cashewpähkinöitä ja lehtikaalia

Tofu, lanttu ja teriyakikastike ne yhteen sopii! Maukas annos viimeistellään rapealla lehtikaalilla ja cashewpähkinöillä sekä raikkaalla limen pirskahduksella. Helppoa ja herkullista!

Neljälle
Valmistusaika: noin 40 minuuttia

AINEKSET:

100 g lehtikaalia
1 rkl öljyä
¼ tl suolaa
½ dl cashewpähkinöitä
1 pieni lanttu
1 rkl öljyä
¼ tl suolaa

noin 300 g tiivistä tofua
½ tl suolaa
1 rkl öljyä
noin 2 dl teriyakikastiketta (valmista tai itse tehtyä; resepti

Lisäksi:
4 dl riisiä (esim. basmati-)
½ ruukku korianteria
1 luomulime

TEE NÄIN:

1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.

2. Valmista ensin lehtikaalit. Revi tai leikkaa lehtikaaleista kova lehtiruoti ja revi lehtiosia pienemmäksi. Levitä leivinpaperille uunipellille, valuta päälle öljyä ja ripota suola ja sekoita käsin tasaisesti lehtikaalien joukkoon. Ripota joukkoon cashewpähkinät. Paista uunissa noin 15 minuuttia, pari kertaa käännellen.

3. Lehtikaalien paistuessa kuori ja paloittele lanttu noin 1x1 cm kuutioiksi.

4. Huuhdo riisi ja kylmällä vedellä ja laita kattilaan 1 osa riisiä, 2 osaa vettä ja ½ tl suolaa. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10-12 min, kunnes riisi on kypsää. Lisää vettä, jos riisi meinaa kuivua keittämisen aikana.

5. Kun lehtikaalit ovat rapeita, siirrä ne ja pähkinät pois pelliltä ja laita tilalle lantut. Kääntele joukkoon öljy ja suola. Nosta uunin lämpötila 220 asteeseen. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

6. Leikkaa tofu kahdeksi ohuemmaksi levyksi, aseta leikkuulaudalle ja kuivaa talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä painelemalla.

7. Kuumenna paistinpannu ja murenna tofu pannulle ronskeiksi paloiksi. Paista sekoitellen pannulla noin 5 minuuttia, kunnes tofu on saanut väriä. Lisää pannulle öljyä ja suola ja jatka paistamista vielä noin 5 minuutin ajan. Laske lieden lämpöä ja kaada noin 1 dl teriyakikastiketta tofujen joukkoon, sekoita ja paista muutama minuutti. Siirrä pannu liedeltä.

8. Kokoa riisistä, tofusta ja lantusta annokset ja viimeistele teriyakikastikkeella, lehtikaalilla, cashewpähkinöillä ja korianterilla. Tarjoa limelohkojen kanssa.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.