|
29.03.2017

Harva asia tekee minut niin onnelliseksi kuin juusto. Tässä herkullisessa piiraassa se saa seurakseen vielä hieman sipulia ja ripauksen chiliä, joka auttaa entisestään korostamaan juuston aromeja. Täydellinen herkku aurinkoiselle kevätpäivälle, tai ehkä jopa vuoden ekalle piknikille!

Ainekset:

3 kananmunaa

250g kovaa, kypsytettyä juustoa (esim. Västerbotten tai vanha Gouda)

2dl kermaa

1 sipuli, hienoksi silputtuna

1 punainen chili, hienoksi silputtuna

suolaa, mustapippuria, ripaus muskottipähkinää

pohja:

100g kylmää voita

3,5dl vehnäjauhoja

1 kananmuna

hyppysellinen suolaa

 

Vatkaa kananmunat ja kerma huolellisesti yhteen. Lisää joukkoon hienosti raastettu juusto ja silputtu sipuli sekä chili. Mausta makusi mukaan ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

Valmista seuraavaksi pohja. Nipistele kylmä voi ja vehnäjauhot yhteen käsin. Lisää kananmuna ja suola ja sekoita huolellisesti. Lisää kylmää vettä teelusikallinen kerrallaan jos taikina on liian kiinteää tai vehnäjauhoja jos se on liian juoksevaa. Tavoitteena on taikina, jonka voi painella voidellun kakkuvuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa pelkällään 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia, kaada sitten täyte päälle ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia, kunnes piiras tummuu kauniisti päältä. Anna jäähtyä ja nauti!

 

Jerry 0 comments

|
29.03.2017

Sitä on jokseenkin vaikea vielä edes uskoa, mutta tässä ollaan taas yhdestä talvesta selvitty elossa. Tällä kertaa se tuntui menevän jopa suhteellisen vaivattomasti ohi. Suurelta osin varmaankin siksi etten juurikaan poistunut kotoa niinä päivinä kun olosuhteet olivat ihmisyyden vastaiset (lue: oli pakkasta tai lunta). Maaliskuu on ainakin itselleni ollut suurta siirtymävaihetta. Muutin uuteen kotiin, tutustuin uusiin ihmisiin, kokeilin uusia harrastuksia ja uusia ruokia, ja käänsin katseeni kohti kesää.

Nyt mielessä on jo pitkä to do -lista tulevan kesän seikkailuille, enkä malta enää odottaa.

Tästä tulee hieno kesä. Elämäni kesä.

Jerry 0 comments

|
03.03.2017

Latkes ei välttämättä sanana herättele monessa suomalaisessa kovinkaan suuria tunteita, mutta se on kuitenkin erittäin läheinen sukulainen jokaiselle tutulle perunaröstille. Suurin ero näiden kahden välillä on, että tässä herkussa on mukana myös kananmunaa. Latkesit ovat siis kuin perunalettuja. Lisämakua tulee sipulista, eikä muuta tarvita. Hämmentävän yksinkertaista ja herkullista.

Ainekset:

2 isoa perunaa

1 sipuli

2 kananmunaa

1dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa ja mustapippuria

öljyä paistamiseen

Kuori ja raasta perunat ja sipuli. Valuta mahdollisimman paljon ylimääräistä nestettä raasteesta pois esimerkiksi hienon siivilän avulla tai keittiöliinalla painelemalla.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista kuumalla öljytyllä pannulla molemmin puolin noin 4 minuuttia, kunnes perunaletut ovat ruskistuneet kauniisti.

 

Jerry 0 comments

|
28.02.2017

On tässä elämän aikana jokunen nacho tullu syötyä.

Itse asiassa rapeita maissilastuja on tullut hotkittua ongelmaksi asti. Jotkut niistä ovat olleet hyviä, toiset herkullisia, osa vain menetteleviä. Hiljattain olen kuitenkin löytänyt nachomaailman ehdottoman suosikkini. Manomasalla on useita makuvaihtoehtoja, mutta varsinkin green lemon & pink peppercorn saa minut aivan sekaisin. Nämä herkulliset ja rapeat herkut eivät muutenkaan mitään perinteisiä maissilastuja ole. Niissä on nimittäin roima annos papuja - eli käytännössä ne menevät ihan terveysruoasta!

 

Jerry 0 comments

|
28.02.2017

Tässä maailmassa on harvoja asioita, jotka tekevät minut niin onnelliseksi kuin kakkubuffet.

Punavuoressa sijaitsevan Kakkugallerian kakkubuffet houkutteli minua pitkään, kunnes en voinut enää vastustella. Olin pakahtua intoon jo sisään astuessani. Kaikkialla kakkuja. Aloitin sitruuna-marenki-piiraalla, sitten vähän sacheria, seuraavaksi mango-juustokakkua. Oli vielä tosi hyvä olo. Toinen lautasellinen perään. Sokerihumala huipussaan. Kolmas lautasellinen. Neljäs.

Jossain vaiheessa oli kuitenkin pakko luovuttaa, myöntää oma tappionsa ja kakkujen voitto. Erilaisia vaihtoehtoja oli niin paljon etten pystynyt kaikkia edes maistamaan. Sinänsä en koe menettäneeni mitään, ainakin tällä kertaa kun tarjolla oli valitettavasti varmaan viittä erilaista moussekakkua ja saman verran hyytelöjuustokakkuja, ja ne kun eivät minun maailmassani mitään oikeita kakkuja ole.

Oli tämä kuitenkin hieno elämys, ja varmasti kokeilen uudelleen joskus jos kakkuvalikoima vähän monipuolistuu/vaihtuu. Jos löytyy muita kakkujen/ahmimisen faneja niin Kakkugallerian kakkubuffet löytyy osoitteesta Fredrikinkatu 41 ja hintaan 12,50€ sisältyy kahvi tai tee!

Jerry 0 comments