|
15.02.2017

Syön jäätelöä erittäin harvoin, ja silloinkin useimmiten itse tehtyä. Yhtenä kauniina päivänä pakastealtaassa iski kuitenkin silmään mäntyjäätelö, ja sitähän oli pakko päästä heti maistamaan. Pidän itseäni melko rohkeana ja kokeilunhaluisena ruoan suhteen, mutta tämä makuvalinta tuli jo itsellenikin yllätyksenä.

Ensivaikutelmalta jäätelö on melko mieto makumaailmaltaan, mutta hiljalleen sieltä puskee läpi se luvattu mänty, erittäin hienolla ja hämmentävällä tavalla. Tuli vähän mieleen itse tekemäni kuusenkerkkäjäätelö, vaikka molemmissa on myös paljon erilaista. Ensimmäisen lusikallisen jälkeen olin vielä ihan tyytyväinen siihen, että ostin vain pienen purkin tätä mäntyjäätelöä. Toisen lusikallisen jälkeen aloin miettiä, että olisihan sitä vähän enemmänkin voinut vielä olla. Kolmannen jälkeen olin jo täysin koukussa.

 

Jerry 0 comments

|
15.02.2017

Runebergintortut ovat yksi suomalaisen ruokakulttuurin kirkkaimmista helmistä. Siksi onkin erityisen julmaa ettei niistä saa nauttia kuin alkuvuoden ajan helmikuun viidenteen päivään asti. Tänä vuonna päätinkin, että syön runebergejä aina silloin kun siltä tuntuu. Jos juustokakkua voi syödä huhtikuussa ja porkkanakakkua elokuussa niin miksei sitten runebergintorttuja vielä maalis- tai marraskuussa?

Tämä herkullinen runebergintorttukakku maistuu aivan yhtä herkulliselle päivästä riippumatta!

Ainekset:

4 kananmunaa
 
3dl ruokosokeria
 
100g sulatettua voita
 
1dl kermaa
 
0,5dl tummaa rommia
 
2dl vehnäjauhoja
 
1,5dl mantelijauhoja
 
1,5dl korppujauhoja
 
1tl leivinjauhetta
 
1 limen raastettu kuori
 
runsas ripaus vaniljaa, kardemummaa ja muskottipähkinää
 
kostutukseen:
 
1dl tummaa rommia
 
0,5dl sokerivettä
 
sokerikuorrutukseen:
 
tomusokeria + ripaus vettä & rommia
 
lisäksi: vadelmahilloa
 
Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokeri huolellisesti yhteen. Sekoita sulatettu voi, kerma sekä rommi varovaisesti seokseen. Lisää kuivat ainekset, lime ja mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista voidellussa ja sokeroidussa kakkuvuoassa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes torttu-kakku-hybridi on tummunut kauniisti päältä.
 
Kostuta torttu kuumana, anna jäähtyä ja viimeistele sokerikuorrutuksella sekä vadelmahillolla.
 

Jerry 0 comments

|
19.01.2017

Minulla on tapana täyttää hedelmäkulhoni kaikenlaisilla värikkäillä hedelmillä silloin kun tiedän, että luokseni on tulossa vieraita. Ajattelen, että ehkä iso kasa tuoreita hedelmiä vakuuttaisi ystäväni siitä, että elämäni on edes jonkinasteisesti hallinnassa. Se hallinnan puute paljastuu kuitenkin siinä vaiheessa kun sen jälkeen unohdan ne hedelmät viikoksi ja yhtäkkiä huomaankin, että minulla on iso kasa ylikypsiä ja/tai pilaantuneita hedelmiä.

Se ei ole kuitenkaan ollenkaan niin onneton tilanne kuin voisi ajatella. Ylikypsät banaanit muuttuvat nimittäin pienellä vaivalla erittäin herkulliseksi kakuksi!

Ainekset:

2 kypsää banaania, soseena

100g pehmeää voita

1,5dl tummaa ruokosokeria

1dl rypsiöljyä

2 kananmunaa

2dl vehnäjauhoja

1dl mantelijauhetta

1tl leivinjauhetta

1-2tl lakritsijauhetta

hitunen kanelia, inkivääriä, neilikkaa ja muskottipähkinää

 

Vatkaa voi ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää joukkoon öljy ja kananmunat ja vatkaa. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja lopuksi banaanisose. Paista voidellussa uunivuoassa 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kakku on herkullista sellaisenaan, mutta toimii mahtavasti myös esimerkiksi tuorejuustokuorrutuksen kanssa!

Jerry 0 comments

|
19.01.2017

Tätä vuotta on ehtinyt livahtaa ohi jo melkein kolme viikkoa, enkä ole vielä juurikaan ehtinyt sisäistää edes edellistä vuotta ja sen seikkailuja. Niin se taitaa elämässä olla, jos liikaa jää miettimään menneitä niin nykyhetken elämykset karkaavat tutkan alta. Siksi yritänkin nyt tietoisesti elää hetkessä ja nauttia kaikista elämän pienistä iloista. Kuten ruoasta.

Se olkoon tämän vuoden ainoa uudenvuodenlupaus. Yritin kyllä luvata ystävilleni, että ajattelisin tänä vuonna enemmän itseäni, mutta he nauroivat ja ihmettelivät, olisiko se edes mahdollista. Ajattelen siis itseäni jatkossakin juuri saman verran kuin viime vuonna.

Jerry 0 comments

|
31.12.2016

Tässä voi lähteä puhumaan yhdelle, kymmenelle tai sadalle ihmiselle, ja jokaisella on varmasti vahvasti eriäviä mielipiteitä kaikenlaisista asioista. Yksi asia kuitenkin yhdistää lähestulkoon kaikkia: kellään ei ole ollut kivaa tänä vuonna.

2016 on ollut kuin julma vitsi joka jatkuu aivan liian pitkään, eikä sen lopputulos tunnu millään tavalla loogiselta. Itse olen tämän kauhuvuoden aikana parhaani mukaan kääntänyt elämääni aivan päälaelleen ja laittanut kaikkea uusiksi. Aika ajoin on tullut hetkellisiä onnistumisen tunteita, mutta onhan tässä enimmäkseen saanut vastavirtaan uida.

Jotain hienoa on kuitenkin siinä kun ryvetään siellä pohjamudissa, ja tuntuu ettei ole enää mitään menetettävää. Se tuo mukanaan omat vahvuutensa kun ei voi huonommin enää mennä. Seuraavan vuoden on aivan pakko olla edes vähän armollisempi... Onhan?

 

Jerry 0 comments