|
07.07.2017

Minulla on tapana hurahtaa mitä erikoisempiin juttuihin. Viimeisin hullutukseni on vesimelonivesi, jota ilman en osaa enää elää. Se on siis ainoastaan vesimelonista puristettua mehua - eli täydellinen raikastus kesälenkille!

Kaiken lisäksi tuo pakkaus on niin hieno, että lenkkipolulla saa ihanan kateellisia katseita kanssakulkijoilta. Ja onhan tuota nyt helpompi kantaa lenkillä mukana kuin kokonaista vesimelonia...

Jerry 0 comments

|
07.07.2017

Milanon nimikkorisotto saa vaikuttavan värinsä (ja arominsa) sahramilta, tuolta mausteiden kuninkaalta. Annos on hämmentävän herkullinen sellaisenaan, ja toimii mahtavana lisukkeena monenlaisille ruoille!

Ainekset:

3dl risottoriisiä

0,5dl oliiviöljyä

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

4dl valkoviiniä

8dl kasvislientä tai lihalientä

1rkl sahramia

nokare kylmää voita

noin 50g raastettua parmesaania

 

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota hienoksi silputtua sipulia sekä valkosipulia muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon riisi sekä sahrami ja paahda jyviä pari minuuttia varovaisesti sekoitellen. Kaada joukkoon puolet valkoviinistä ja loraus kasvislientä. Hämmennä risottoa kunnes lähes kaikki neste on haihtunut. Lisää nestettä pannulle maltillisesti kunnes kaikki neste on käytetty ja risotto on valmis.

Sekoita kypsän risoton joukkoon pari ruokalusikallista kylmää voita sekä kourallinen parmesaaniraastetta. Viimeistele sahramilla.

 

Jerry 0 comments

|
26.05.2017

Minun on nyt myönnettävä erheeni. Tähän lakritsijäätelöön ei kuulunut lorahtaa ihan niin luonnottoman paljon mustaa väriainetta kuin siihen vahingossa tipahti. Onneksi kaikesta selviää kekseliäisyydellä - nimetään se mustaksi lakritsijäätelöksi!

Sinänsä sitä väriainetta ei tarvita ollenkaan, koska makunsa jäätelö saa tuoreesta kermasta ja makean aromikkaasta lakritsijuurijauheesta. Täydellinen herkku aurinkoiseen alkukesään!

Ainekset:

4dl kermaa

2dl täysmaitoa

2tl lakritsijauhetta

1,5dl sokeria

(mustaa elintarvikeväriä)

 

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja viilennä seos jääkaappikylmäksi. Ole varovainen elintarvikevärin kanssa.

Käsittele jäätelökoneessa kuohkeaksi jäätelöksi ja siirrä pakastimeen. Nauti kesähelteillä!

Jerry 0 comments

|
26.05.2017

Saatoin olla hieman aikaani edellä kun jo huhtikuussa julistin, että kesä 2017 on nyt alkanut.

Suuren osan kuluneesta kuusta on pyryttänyt lunta yllättävällä intensiteetillä, eikä tässä talven ihmemaassa mitenkään miellyttävää ole ollut tarpoa. Varsinkaan shortsit jalassa. Siksi tämä toukokuu onkin vaatinut keittiössä poikkeuksellisen syksyisiä ruokia, ainakin omaan makuuni. Kesäsalaattien ja marenkikakkujen sijaan olen keskittynyt linssipatoihin, kalkkunaan ja paahdettuihin kasviksiiin. Bataattia on mennyt paljon. Onneksi nyt alkaa hiljalleen tuntua jo siltä, että tämän kesän lumisateet on ehkä nähty. Kohta saattaa jopa päästä niihin marenkikakkuihin käsiksi!

Jerry 0 comments

|
02.05.2017

Vappu on juhlittu alta pois ja viimein voin keskittyä elämäni uudelleenrakentamiseen ja yleiseen eheytymiseen. Sitä tässä viiden päivän vappuhulinoiden jälkeen ehdottomasti tarvitaankin, sen verran rankasti tätä kesäkauden epävirallista avausta tuli juhlittua. Oli piknikejä ja brunsseja, vodkalanseerauksia ja kauniin keväisiä lumimyrskyjä. Oli uusia ystäviä ja vanhoja ystäviä, kivoja ja kovia hetkiä. Kaiken keskiössä pysyi kuitenkin tieto siitä, että kyllä se kesä sieltä taas tulee. Ajoittaisesta lumisateesta huolimatta.

Itse aloitin eilen viraliisesti myös shortsikauden '17. Vähän ehkä polvet hytkyivät, mutta iso kasa hillomunkkeja toimi tehokkaana lohtuna paleltumista huolimatta!

Jerry 0 comments