|
30.03.2017

Gnocchit ovat yksi italialaisen keittiön suurimpia aarteita. Nämä perunaiset pastamykyt ovat naurettavan yksinkertaisia niin valmistukseltaan kuin makumaailmaltaan, mutta jostain syystä ne ovat kuitenkin paljon enemmän kuin osiensa summa.

Yksi gnocchien suurimmista viehätyksistä saattaa olla juuri se, että ne antavat muiden ainesten loistaa. Kokeile siis lempikastikkeitasi ja -aineksiasi gnocchien kanssa ja saatat löytää niistä vielä uusia puolia!

 Ainekset:

 3 keskikokoista perunaa

 50g raastettua parmesaania

 1 kananmuna

 n. 3dl vehnäjauhoja

 

 Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Muserra perunat ja sekoita  yhteen juuston ja kananmunan kera. Lisää jauhoja pienissä  erissä ja sekoita varovaisesti. Valmiin taikinan on tarkoitus  olla kiinteää, mutta kosketettaessa hieman tahmeaa. Vältä  liian jauhon lisäämistä, jotta valmiit gnocchit tulevat  pehmeiksi ja kuohkeiksi.

 Irroita taikinasta puolikkaan peukalon kokoisia paloja,  pyörittele jauhotetulla pinnalla ja paina varovaisesti  peukalolla tai kauhalla gnocchin keskiosaan jälki. Keitä  pienissä erissä runsaassa suolatussa vedessä 3-4  minuuttia, kunnes gnocchit nousevat pintaan.

 

 

 

 

 

 

Jerry 0 comments


Comments

No Comments


New comment: