Kiinalainen Hoisin-kastike

Kiinalainen Hoisin-kastike


Kiinalaisessa keittiössä moneen taipuva hoisin-kastike on aivan yhtä monikäyttöinen myös länsimaisessa keittiössä. Omassa keittiössäni se on tähän mennessä suoriutunut mainiosti ainakin dippikastikkeena kasvisten kanssa sekä porsaanlihan ja kanaruokien kastikkeena.

Ainekset:

0,5 dl soijakastiketta

3 rkl maapähkinävoita, huoneenlämpöisenä

3 rkl ruokosokerisiirappia

2 tl riisiviinietikkaa

1 valkosipulin kynsi, puristettuna

3 rkl seesamiöljyä

2 rkl vettä

1 tl mustapippuria

1 tl chilijauhetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja sekoita huolellisesti. Viilennä jääkaapissa tunnin verran ennen käyttöä.

 

- Jerry Kivelä

 

Kirjoittajan matkassa pääset vilkaisemaan nuoren töölöläismiehen elämään ja keittiöön. Jerryn kirjoituksista voit löytää kokeilunhaluisia ja huumorintajuisia reseptejä, ruoka-ainevinkkejä, ravintola-suosituksia sekä elämänmakuista narratiivia.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.