|
07.07.2017

Milanon nimikkorisotto saa vaikuttavan värinsä (ja arominsa) sahramilta, tuolta mausteiden kuninkaalta. Annos on hämmentävän herkullinen sellaisenaan, ja toimii mahtavana lisukkeena monenlaisille ruoille!

Ainekset:

3dl risottoriisiä

0,5dl oliiviöljyä

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

4dl valkoviiniä

8dl kasvislientä tai lihalientä

1rkl sahramia

nokare kylmää voita

noin 50g raastettua parmesaania

 

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota hienoksi silputtua sipulia sekä valkosipulia muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon riisi sekä sahrami ja paahda jyviä pari minuuttia varovaisesti sekoitellen. Kaada joukkoon puolet valkoviinistä ja loraus kasvislientä. Hämmennä risottoa kunnes lähes kaikki neste on haihtunut. Lisää nestettä pannulle maltillisesti kunnes kaikki neste on käytetty ja risotto on valmis.

Sekoita kypsän risoton joukkoon pari ruokalusikallista kylmää voita sekä kourallinen parmesaaniraastetta. Viimeistele sahramilla.

 

Jerry 0 comments


Kommentit

No Comments


Uusi kommentti: