|
28.04.2017

Tahini on yksi niistä asioista, joita jääkaapistani löytyy aina. Useimmiten tämä paahdetuista seesaminsiemenistä valmistettu tahna päätyy hummuksen joukkoon tai muihin suolaisiin dippikastikkeisiin, joskus vain ruisleivän päälle levitteeksi. Tahini sopii kuitenkin moneen muuhunkin.

Tahinin runsaan paahteinen ja pähkinäinen aromi kohottaa nämä brownietkin aivan toiselle tasolle!

Ainekset:

3 kananmunaa

1dl sokeria

1,5dl tummaa ruokosokeria tai kookospalmusokeria

1,5dl tahinia

50g voita

150g tummaa suklaata

1dl vehnäjauhoja

0,5dl mantelijauhetta

0,5dl kaakaojauhetta

oman maun mukaan vaniljaa

 

Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokerit huolellisesti yhteen. Lisää tahini ja sekoita. Sulata voi ja suklaa varovaisesti mikrossa (tai vesihauteessa) ja sekoita yhteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää muna-sokeriseokseen. Lisää lopuksi jauhot, mantelijauhe, kaakaojauhe sekä hieman vaniljaa ja sekoita varovaisesti sileäksi taikinaksi. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta täysin kiinteä, mutta keskeltä vielä hieman pehmeä.

 

Jerry 0 comments


Kommentit

No Comments


Uusi kommentti: