|
03.03.2017

Latkes ei välttämättä sanana herättele monessa suomalaisessa kovinkaan suuria tunteita, mutta se on kuitenkin erittäin läheinen sukulainen jokaiselle tutulle perunaröstille. Suurin ero näiden kahden välillä on, että tässä herkussa on mukana myös kananmunaa. Latkesit ovat siis kuin perunalettuja. Lisämakua tulee sipulista, eikä muuta tarvita. Hämmentävän yksinkertaista ja herkullista.

Ainekset:

2 isoa perunaa

1 sipuli

2 kananmunaa

1dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa ja mustapippuria

öljyä paistamiseen

Kuori ja raasta perunat ja sipuli. Valuta mahdollisimman paljon ylimääräistä nestettä raasteesta pois esimerkiksi hienon siivilän avulla tai keittiöliinalla painelemalla.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista kuumalla öljytyllä pannulla molemmin puolin noin 4 minuuttia, kunnes perunaletut ovat ruskistuneet kauniisti.

 

Jerry 0 comments

|
31.07.2015

Olen rentoutunut lähipäivinä aurinkoisella länsirannikolla ja nauttinut vaan siitä etten tee oikeastaan mitään. Columboja on tullut katsottua ja pyöräiltyä tuli viikossa sen verran, että olisin päässyt samalla vaivalla jo kotiin asti. Samalla on kuitenkin ehtinyt myös herkutella, mm. näiden vuohenjuusto-crostinien kanssa!

Ainekset:

täysjyvämaalaisleipää

vuohenjuustoa

hunajaa

mustikoita

Viipaloi leipä ohuesti ja paahda leivänpaahtimessa tai uunissa rapeaksi. Levitä päälle vuohenjuustoa, loraus ensiluokkaista hunajaa ja tuoreita mustikoita tai mansikoita. Helppo ja herkullinen kesäleipä!

 

Jerry 0 comments

|
03.03.2015

Nyt on vasta tiistai ja nyt jo tämä viikko on omalla kohdallani ollut täynnä hapankaalia. Voisi sitä huonomminkin viikko alkaa...

Ainekset:

500g kaalia

500g punakaalia

1rkl suolaa

2-3 valkosipulin kynttä, puristettuna

(muita vihanneksia)

vettä

Ohjeet:

Pilko tai raasta kaalit pieneksi silpuksi. Sekoita suola ja valkosipuli huolellisesti kaalin joukoon syvässä astiassa; esim. vanha säilykepurkki käy mainiosti.

Painele ja murjo kaalia kunnes siitä irtoaa hieman nestettä. Lisää vettä kunnes kaali peittyy kokonaan. Peitä kannella, harsolla tai liinalla ja anna käydä huoneenlämmössä 3-4 päivää. Jääkaappiin siirrettäessä käyminen hidastuu tai lähestulkoon pysähtyy, mutta huoneenlämpöön palautettaessa prosessi jatkuu ja hapankaalin aromi kehittyy eteenpäin.

Kurkkaa myös perinteisen hapankaalin resepti täällä!

 

Jerry 0 comments

|
25.02.2015

Gluteenittomia herkkuja tehdessä yksi suurin haaste on saada luomukset riittävän rapeiksi. Eivät nämäkään keksit mitään kaupan suolakeksien kaltaista rapeutta välttämättä tarjoa, mutta jonkin verran purtavaa niihin muodostuu muun muassa uunissa herkullisiksi paahtuneista siemenistä. Nämä gluteenittomat keksit ovat mahtava lisuke esimerkiksi juustotarjottimelle tai keitolle tai ne sopivat myös sellaisenaan kevyeksi välipalaksi.

Ainekset:

1dl auringonkukansiemeniä

1dl kurpitsansiemeniä

1dl riisijauhoja

0,5dl maissijauhoja

2rkl oliiviöljyä

2rkl kylmää vettä

2rkl chia-siemeniä

2rkl mustia seesaminsiemeniä

Sekoita auringonkukan- ja kurpitsansiemenet sekä riisi- ja maissijauhot tehosekoittimessa ja käsittele sileän rouheaksi seokseksi. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja vesi ja sekoita ensin veitsellä sekoittaen ja lopulta tarvittaessa kädellä vaivaten sileäksi taikinaksi. Lisää öljyä tai vettä tippa kerrallaan jos taikina on liian kuiva. Lisää loppuvaiheessa sekaan myös chia-siemenet ja seesaminsiemenet ja sekoita huolellisesti. Painele leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, aseta päälle toinen leivinpaperi ja kauli mahdollisimman ohueksi.

Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes keksilaatta tummuu kauniisti päältä ja koko asunto täyttyy herkullisen pähkinäisestä paahdettujen siemenien tuoksusta. Sammuta uuni, mutta jätä pelti jälkilämmölle jäähtymään ja kovettumaan uuniin. Anna kovettua vielä huoneenlämmössä vähintään tunti ja murra sitten haluamasi kokoisiin paloihin.

 

Jerry 0 comments

|
11.02.2015

On vaikea olla innostumatta keväästä kun aurinko porottaa siniseltä taivaalta ja lämpötila hipoo jo kymmentä plusastetta. Suomalaisen on kuitenkin hyvä muistaa, että mikään hyvältä vaikuttava ei koskaan pidä paikkaansa. Ennustan, ettei tässä montaa päivää ole aikaa ennen kuin takatalvi hyökkää ja lämpötila menee taas miinukselle. Sitä ennen aion ainakin itse nauttia täysin rinnoin tästä valosta ja suhteellisesta lämmöstä, muun muassa tämän herkullisen ja raikkaan smoothien kanssa. Samalla saan boostattua immuunijärjestelmää ennen seuraavaa flunssa-aaltoa!

Ainekset:

1 omena, kuorittuna ja raastettuna

peukalon kokoinen pala inkivääriä, kuorittuna ja raastettuna

1 banaani, kuorittuna ja pilkottuna

kourallinen kuutioitua ananasta

kourallinen mustikoita

1 limen puristettu mehu

1 appelsiinin puristettu mehu

2rkl pellavansiemenouhetta

1rkl hampunsiemeniä

1dl kylmää vettä

Ohjeet ovat tällä kertaa erittäin helpot: sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja käsittele sileäksi seokseksi.

 

Jerry 0 comments