|
31.08.2016

Kaikki taisi alkaa pulled pork -villityksestä. Sitten alettiin repiä kaikkia muitakin eläimiä. Suomessa keksittiin jo uusi sanakin kuvaamaan tätä nyhdettyä trendiruokaa. Hassua, miten ihmiset voivat innostua niin suuresti jostain niin yksinkertaisesta. Herkullinen ja monikäyttöinen revitty kana valmistuu nimittäin naurettavan helposti myös kokemattoman kokin käsissä!

Ainekset:

500g kanaa

1tl paahdettua chilijauhetta

1tl savupaprikajauhetta

1tl valkosipulijauhetta

1tl inkiväärijauhetta

hyppysellinen suolaa ja mustapippuria

öljyä paistamiseen

Aloita pilkkomalla kana kämmentä pienempiin paloihin. Ruskista kanapalat öljyssä kuumalla pannulla, mausta ja jatka kypsentämistä keskilämmöllä. Kääntele kanoja aina välillä, jotta ne eivät tummu liikaa. Kanan on tarkoituskin olla ylikypsää, joten niiden kypsentämistä voi halutessaan jatkaa vaikka kuinka pitkään tällä tavoin. Kauaa ei kuitenkaan tarvita herkulliseen makuelämykseen!

Anna kanapalojen jäähtyä hetki ja revi sitten haarukoita apuna käyttäen ohuiksi säikeiksi. Käytä sellaisenaan pitaleivän täytteenä tai pizzan päällä, tai sekoita esimerkiksi teriyaki-kastikkeen kanssa kosteaksi seokseksi jolla voit korvata vaikka pihvin hampurilaisesta!

 

Jerry 0 comments

|
28.11.2013

Ensi kesän piknik-kautta saa vielä jokusen tovin odottaa, mutta onneksi kesäisiä piknik-ruokia voi aika ajoin syödä myös sisätiloissa. Tämä ruokaisa farro-salaatti on aivan yhtä herkullinen myös sydäntalvella, ja se valmistuu pitkästä aineslistasta huolimatta erittäin helposti. Halutessasi voit kokeilla farron sijaan myös muita jyviä - esimerkiksi bulgur toimii mainiosti!

Ainekset:

250g farroa tai muuta täysjyvää, kypsennettynä

400g kananrintaa, suikaloituna

hitaasti paahdettuja tomaatteja

1 punasipuli, silputtuna

2 kourallista oliiveja

2 kourallista pinaattia

persiljaa

parmesaanilastuja

1 sitruunan puristettu mehu

extraneitsytoliiviöljyä

suolaa, mustapippuria

Kypsennä farro pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Ruskista suikaloitu kana öljytyllä pannulla. Sekoita farro, kana, tomaatit, sipulisilppu, oliivit ja pinaatti suuressa kulhossa. Viimeistele persiljalla ja parmesaanilastuilla sekä sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla ja nauti.

 

Jerry 0 comments

|
24.11.2013

Tämä herkullinen lasagne toi syksyn tuoksut ja aromit keittiööni niin tehokkaasti, että lasagnevuoan tyhjennyttyä tekisi melkein mieli nuolla seiniä. Tai aloittaa uuden lasagnen väsääminen välittömästi edellisen loputtua.

Perinteisen naudanjauhelihan korvaa kalkkuna ja tomaattikastikkeen sijaan lasagnessa maistuu maukas ja ravinteikas kurpitsa. Ripaus muskottipähkinää viimeistelee herkullisen makuyhdistelmän. Puoli kiloa juustoa myöhemmin kaikkien aikojen sunnuntaiateria on valmis!

Ainekset:

500g kalkkunan jauhelihaa

500g paahdettua kurpitsaa

250g herkkusieniä

1 valkosipulin kynsi

1 sipuli

2 porkkanaa

1 sellerin varsi

10-15 salvian lehteä

1tl merisuolaa

1tl valkopippuria

½ tl muskottipähkinää

n. 3dl vettä

oliiviöljyä

valkokastike:

250g maitorahkaa

2rkl maitoa

2rkl oliiviöljyä

1tl suolaa

lisäksi:

n. 250g lasagnelevyjä

400g mozzarellaa, ohuina viipaleina

50g parmesaaniraastetta

Aloita valmistamalla kurpitsa-kalkkunakastike. Kuullota silputtua sipulia ja puristettua valkosipulia öljytyllä pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää silputtu selleri ja herkkusienet ja paista viisi minuuttia. Lisää kalkkuna pannulle ja kypsennä välillä sekoitellen. Lisää uunissa paahdettu kurpitsa pieninä kuutioina, raasta porkkanat seoksen joukkoon, lisää mausteet ja jatka kypsentämistä matalalla lämmöllä noin 30 minuuttia, lisäten vettä seoksen joukkoon pienissä erissä.

Valmista nopea ja vaivaton valkokastike sekoittamalla maitorahka, maito, oliiviöljy ja suola yhteen kulhossa.

Asettele voidellun uunivuoan pohjalle lasagnelevyjä vieri viereen. Levitä lasagnelevyjen päälle ohut kerros valkokastiketta, sitten kolmasosa kalkkunapaistosta ja lopulta viipaloitua mozzarellaa. Toista kunnes päällimmäiseksi on jäänyt viimeinen osa kalkkunaseosta. Viimeistele parmesaaniraasteella ja mozzarellalla. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen paloittelua ja nauti esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

 

Jerry 0 comments

|
03.10.2013

 

Thairuokaa on vaikea tehdä yhtä hyvin kuin thaimaalaiset itse kotimaassaan, ravintoloissaan tai niissä älyttömän hyvissä pakasteboxeissaan. Joskus on kuitenkin niitä päiviä kun on pakko saada etnistä ruokaa, mutta ei millään haluaisi lähteä kotoaan ulos julmaan maailmaan. Niinä päivinä on hyvä ylittää omat odotuksensa valmistamalla tätä helppoa ja herkullista thaimaalaishenkistä currykanaa!

 

Ainekset:

400g kanan fileetä, suikaloituna

2rkl seesamiöljyä, paistamiseen

n. 200g parsakaalia

1 porkkana

1 bataatti

½ keltainen paprika

½ punainen paprika

1tl inkiväärijauhetta

1-2rkl punaista thai curry –tahnaa

1-2rkl thaichilitahnaa

1rkl kalakastiketta

2tlk kookosmaitoa

lime, viipaloituna

punainen chili, silputtuna

(keitettyä couscousia)

Aloita ruskistamalla kanapalat kuumalla, öljytyllä pannulla. Käytä mieluiten seesamiöljyä, jonka aromimaailma sopii erinomaisesti itämaiseen ruokaan. Lisää seuraavaksi pannulle laaja valikoima pilkottuja kasviksia (käytä rohkeasti myös listan ulkopuolelle jääneitä suosikkejasi) pannulle ja kypsennä muutaman minuutin ajan.

Lisää pannulle inkivääri, kalakastike sekä curry- ja chilitahnat ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi pannulle kookosmaito ja kiehauta. Testaa maku ja lisää halutessasi hieman curry- tai chilitahnaa. Anna seoksen porista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsyneet miellyttävän pehmeiksi. Varmista bataattien kypsyys haarukalla. 

Halutessasi voit lisätä loppuvaiheessa joukkoon myös esimerkiksi auringonkukansiemeniä tai cashewpähkinöitä. Nauti esimerkiksi kypsennetyn couscousin kanssa ja tarjoile limelohkojen ja silputun chilin kera!

 

Jerry 37 comments

|
26.09.2013

Tämä ankkaragùn ohje on erittäin yksinkertainen ja se koostuu varsin arkisista aineksista. Kulinaristisen kikkailun tai harvinaisten ainesten sijaan tästä ateriasta tekee erityislaatuisen luksustuotteista arvokkain ja harvinaisin, aika. Sitä tässä nimittäin tarvitaan.

Oikeanlainen ragù tarvitsee runsaasti kypsyttelyaikaa, jotta sen aromit pääsevät oikeuksiinsa. Siitä syystä ankkaragù onkin erinomainen vaihtoehto verkkaisen sunnuntain perhepäivälliseksi tai rentoihin merkkipäiviin. 

Ainekset:

n. 700g ankanrintaa

100g kuutioitua pekonia

1 sellerin varsi

2 porkkanaa

1 iso sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

1kg paseerattua tomaattia

3-4dl punaviiniä

1-2dl vettä

suolaa

mustapippuria

Aseta ankanrinta rasvainen puoli alaspäin kylmälle pannulle ja kypsennä kunnes suuri osa rasvasta on sulanut irti. Kaada välillä rasvaa pannulta säilytysastiaan ja siirrä se odottamaan kohtaloaan. Ankanrasvalla tuot herkullista aromia myös muihin pataruokiin tai esimerkiksi paistinperunoihin.

Pakkaa ankanrinta folioon ja siirrä 180-asteiseen uuniin kypsymään noin tunniksi. Ankan ollessa uunissa voit heittää pannulle pekonin, pilkotut porkkanat, sellerin, sipulin ja veitsen syrjällä liiskatut valkosipulin kynnet sekä pari ruokalusikallista ankanrasvaa. Kuullota kunnes sipulisilppu on läpinäkyvää ja lisää sitten pannulle paseerattu tomaatti ja vesi sekä punaviini. Anna porista matalalla lämmöllä kannen alla kunnes ankka tulee uunista.

Anna kypsän rinnan jäähtyä hieman ja revi sitten haarukkaa apuna käyttäen pieneksi silpuksi. Lisää ankka kastikkeen joukkoon ja kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla vähintään tunti, jotta aromit pääsevät kunnolla kehittymään ja sekoittumaan. Sekoita seosta säännöllisin väliajoin ja lisää tarvittaessa hieman lisää nestettä. Yritä kauhoa valkosipulit pois pannulta loppuvaiheessa jos pelkäät niiden popsimista. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile esimerkiksi valkoisen polentan tai linguine-pastan kanssa.

 

Jerry 0 comments