|
28.02.2017

Tässä maailmassa on harvoja asioita, jotka tekevät minut niin onnelliseksi kuin kakkubuffet.

Punavuoressa sijaitsevan Kakkugallerian kakkubuffet houkutteli minua pitkään, kunnes en voinut enää vastustella. Olin pakahtua intoon jo sisään astuessani. Kaikkialla kakkuja. Aloitin sitruuna-marenki-piiraalla, sitten vähän sacheria, seuraavaksi mango-juustokakkua. Oli vielä tosi hyvä olo. Toinen lautasellinen perään. Sokerihumala huipussaan. Kolmas lautasellinen. Neljäs.

Jossain vaiheessa oli kuitenkin pakko luovuttaa, myöntää oma tappionsa ja kakkujen voitto. Erilaisia vaihtoehtoja oli niin paljon etten pystynyt kaikkia edes maistamaan. Sinänsä en koe menettäneeni mitään, ainakin tällä kertaa kun tarjolla oli valitettavasti varmaan viittä erilaista moussekakkua ja saman verran hyytelöjuustokakkuja, ja ne kun eivät minun maailmassani mitään oikeita kakkuja ole.

Oli tämä kuitenkin hieno elämys, ja varmasti kokeilen uudelleen joskus jos kakkuvalikoima vähän monipuolistuu/vaihtuu. Jos löytyy muita kakkujen/ahmimisen faneja niin Kakkugallerian kakkubuffet löytyy osoitteesta Fredrikinkatu 41 ja hintaan 12,50€ sisältyy kahvi tai tee!

Jerry 0 comments

|
28.02.2017

Prinsessa-laskiaispulla on ollut tämän laskiaispullakauden suurin ja kaunein trendi. Tämä ruotsissa syntynyt herkku on makealla marsipaanilla kuorrutettu kuohkea kardemummapulla, jonka täytteenä on luonnollisesti niin mantelimassaa kuin hilloa.

Täydellinen talviherkku laskiaisena... ja oikeastaan aina muutenkin!

Ainekset:

2,5dl lämmintä maitoa

1ps kuivahiivaa

1dl sokeria

2tl kardemummaa

1 kananmuna

noin 8dl vehnäjauhoja

75g voita

täytteeksi:

mantelimassaa

vadelma- tai kuningatarhilloa

kiinteäksi vatkattua kermavaahtoa

lisäksi: marsipaania, tomusokeria

 

Aloita sekoittamalla hiiva lämpimään maitoon. Lisää joukkoon sokeri  ja kardemumma ja jätä hetkeksi heräilemään. Vatkaa seuraavaksi seokseen kananmuna ja jäähtynyt voisula. Lisää lopuksi vehnäjauhot taikinaan pienissä erissä, ensin kauhalla sekoittaen ja lopulta käsin vaivaten. Anna taikinan kohota liinalla peitetyssä kulhossa 1-3 tuntia.

Jaa taikina 9-12 osaan, muovaile sileiksi kummuiksi ja asettele tasaisin välein leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Halutessasi voit sivellä pullat vatkatulla kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pullat tummuvat kauniisti päältä. Anna jäähtyä.

Kauli marsipaani tomusokerilla ja/tai perunajauhoilla päällystetyllä pinnalla ohueksi levyksi ja leikkaa siitä pyöreitä paloja – tarpeeksi isoja peittääkseen koko pullan. Leikkaa pullalta ”hattu” irti, koverra pieni aukko mantelimassalle, levitä päälle antelias annos hilloa ja kermavaahtoa ja aseta hattu varovaisesti takaisin koko komeuden päälle. Viimeistele tomusokerilla ja nauti!

Jerry 0 comments

|
15.02.2017

Syön jäätelöä erittäin harvoin, ja silloinkin useimmiten itse tehtyä. Yhtenä kauniina päivänä pakastealtaassa iski kuitenkin silmään mäntyjäätelö, ja sitähän oli pakko päästä heti maistamaan. Pidän itseäni melko rohkeana ja kokeilunhaluisena ruoan suhteen, mutta tämä makuvalinta tuli jo itsellenikin yllätyksenä.

Ensivaikutelmalta jäätelö on melko mieto makumaailmaltaan, mutta hiljalleen sieltä puskee läpi se luvattu mänty, erittäin hienolla ja hämmentävällä tavalla. Tuli vähän mieleen itse tekemäni kuusenkerkkäjäätelö, vaikka molemmissa on myös paljon erilaista. Ensimmäisen lusikallisen jälkeen olin vielä ihan tyytyväinen siihen, että ostin vain pienen purkin tätä mäntyjäätelöä. Toisen lusikallisen jälkeen aloin miettiä, että olisihan sitä vähän enemmänkin voinut vielä olla. Kolmannen jälkeen olin jo täysin koukussa.

 

Jerry 0 comments

|
15.02.2017

Runebergintortut ovat yksi suomalaisen ruokakulttuurin kirkkaimmista helmistä. Siksi onkin erityisen julmaa ettei niistä saa nauttia kuin alkuvuoden ajan helmikuun viidenteen päivään asti. Tänä vuonna päätinkin, että syön runebergejä aina silloin kun siltä tuntuu. Jos juustokakkua voi syödä huhtikuussa ja porkkanakakkua elokuussa niin miksei sitten runebergintorttuja vielä maalis- tai marraskuussa?

Tämä herkullinen runebergintorttukakku maistuu aivan yhtä herkulliselle päivästä riippumatta!

Ainekset:

4 kananmunaa
 
3dl ruokosokeria
 
100g sulatettua voita
 
1dl kermaa
 
0,5dl tummaa rommia
 
2dl vehnäjauhoja
 
1,5dl mantelijauhoja
 
1,5dl korppujauhoja
 
1tl leivinjauhetta
 
1 limen raastettu kuori
 
runsas ripaus vaniljaa, kardemummaa ja muskottipähkinää
 
kostutukseen:
 
1dl tummaa rommia
 
0,5dl sokerivettä
 
sokerikuorrutukseen:
 
tomusokeria + ripaus vettä & rommia
 
lisäksi: vadelmahilloa
 
Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokeri huolellisesti yhteen. Sekoita sulatettu voi, kerma sekä rommi varovaisesti seokseen. Lisää kuivat ainekset, lime ja mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista voidellussa ja sokeroidussa kakkuvuoassa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes torttu-kakku-hybridi on tummunut kauniisti päältä.
 
Kostuta torttu kuumana, anna jäähtyä ja viimeistele sokerikuorrutuksella sekä vadelmahillolla.
 

Jerry 0 comments

|
19.01.2017

Minulla on tapana täyttää hedelmäkulhoni kaikenlaisilla värikkäillä hedelmillä silloin kun tiedän, että luokseni on tulossa vieraita. Ajattelen, että ehkä iso kasa tuoreita hedelmiä vakuuttaisi ystäväni siitä, että elämäni on edes jonkinasteisesti hallinnassa. Se hallinnan puute paljastuu kuitenkin siinä vaiheessa kun sen jälkeen unohdan ne hedelmät viikoksi ja yhtäkkiä huomaankin, että minulla on iso kasa ylikypsiä ja/tai pilaantuneita hedelmiä.

Se ei ole kuitenkaan ollenkaan niin onneton tilanne kuin voisi ajatella. Ylikypsät banaanit muuttuvat nimittäin pienellä vaivalla erittäin herkulliseksi kakuksi!

Ainekset:

2 kypsää banaania, soseena

100g pehmeää voita

1,5dl tummaa ruokosokeria

1dl rypsiöljyä

2 kananmunaa

2dl vehnäjauhoja

1dl mantelijauhetta

1tl leivinjauhetta

1-2tl lakritsijauhetta

hitunen kanelia, inkivääriä, neilikkaa ja muskottipähkinää

 

Vatkaa voi ja sokeri huolellisesti yhteen. Lisää joukkoon öljy ja kananmunat ja vatkaa. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja lopuksi banaanisose. Paista voidellussa uunivuoassa 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kakku on herkullista sellaisenaan, mutta toimii mahtavasti myös esimerkiksi tuorejuustokuorrutuksen kanssa!

Jerry 0 comments