|
26.05.2017

Minun on nyt myönnettävä erheeni. Tähän lakritsijäätelöön ei kuulunut lorahtaa ihan niin luonnottoman paljon mustaa väriainetta kuin siihen vahingossa tipahti. Onneksi kaikesta selviää kekseliäisyydellä - nimetään se mustaksi lakritsijäätelöksi!

Sinänsä sitä väriainetta ei tarvita ollenkaan, koska makunsa jäätelö saa tuoreesta kermasta ja makean aromikkaasta lakritsijuurijauheesta. Täydellinen herkku aurinkoiseen alkukesään!

Ainekset:

4dl kermaa

2dl täysmaitoa

2tl lakritsijauhetta

1,5dl sokeria

(mustaa elintarvikeväriä)

 

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja viilennä seos jääkaappikylmäksi. Ole varovainen elintarvikevärin kanssa.

Käsittele jäätelökoneessa kuohkeaksi jäätelöksi ja siirrä pakastimeen. Nauti kesähelteillä!

Jerry 0 comments

|
28.04.2017

Tahini on yksi niistä asioista, joita jääkaapistani löytyy aina. Useimmiten tämä paahdetuista seesaminsiemenistä valmistettu tahna päätyy hummuksen joukkoon tai muihin suolaisiin dippikastikkeisiin, joskus vain ruisleivän päälle levitteeksi. Tahini sopii kuitenkin moneen muuhunkin.

Tahinin runsaan paahteinen ja pähkinäinen aromi kohottaa nämä brownietkin aivan toiselle tasolle!

Ainekset:

3 kananmunaa

1dl sokeria

1,5dl tummaa ruokosokeria tai kookospalmusokeria

1,5dl tahinia

50g voita

150g tummaa suklaata

1dl vehnäjauhoja

0,5dl mantelijauhetta

0,5dl kaakaojauhetta

oman maun mukaan vaniljaa

 

Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokerit huolellisesti yhteen. Lisää tahini ja sekoita. Sulata voi ja suklaa varovaisesti mikrossa (tai vesihauteessa) ja sekoita yhteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää muna-sokeriseokseen. Lisää lopuksi jauhot, mantelijauhe, kaakaojauhe sekä hieman vaniljaa ja sekoita varovaisesti sileäksi taikinaksi. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta täysin kiinteä, mutta keskeltä vielä hieman pehmeä.

 

Jerry 0 comments

|
28.02.2017

Tässä maailmassa on harvoja asioita, jotka tekevät minut niin onnelliseksi kuin kakkubuffet.

Punavuoressa sijaitsevan Kakkugallerian kakkubuffet houkutteli minua pitkään, kunnes en voinut enää vastustella. Olin pakahtua intoon jo sisään astuessani. Kaikkialla kakkuja. Aloitin sitruuna-marenki-piiraalla, sitten vähän sacheria, seuraavaksi mango-juustokakkua. Oli vielä tosi hyvä olo. Toinen lautasellinen perään. Sokerihumala huipussaan. Kolmas lautasellinen. Neljäs.

Jossain vaiheessa oli kuitenkin pakko luovuttaa, myöntää oma tappionsa ja kakkujen voitto. Erilaisia vaihtoehtoja oli niin paljon etten pystynyt kaikkia edes maistamaan. Sinänsä en koe menettäneeni mitään, ainakin tällä kertaa kun tarjolla oli valitettavasti varmaan viittä erilaista moussekakkua ja saman verran hyytelöjuustokakkuja, ja ne kun eivät minun maailmassani mitään oikeita kakkuja ole.

Oli tämä kuitenkin hieno elämys, ja varmasti kokeilen uudelleen joskus jos kakkuvalikoima vähän monipuolistuu/vaihtuu. Jos löytyy muita kakkujen/ahmimisen faneja niin Kakkugallerian kakkubuffet löytyy osoitteesta Fredrikinkatu 41 ja hintaan 12,50€ sisältyy kahvi tai tee!

Jerry 0 comments

|
28.02.2017

Prinsessa-laskiaispulla on ollut tämän laskiaispullakauden suurin ja kaunein trendi. Tämä ruotsissa syntynyt herkku on makealla marsipaanilla kuorrutettu kuohkea kardemummapulla, jonka täytteenä on luonnollisesti niin mantelimassaa kuin hilloa.

Täydellinen talviherkku laskiaisena... ja oikeastaan aina muutenkin!

Ainekset:

2,5dl lämmintä maitoa

1ps kuivahiivaa

1dl sokeria

2tl kardemummaa

1 kananmuna

noin 8dl vehnäjauhoja

75g voita

täytteeksi:

mantelimassaa

vadelma- tai kuningatarhilloa

kiinteäksi vatkattua kermavaahtoa

lisäksi: marsipaania, tomusokeria

 

Aloita sekoittamalla hiiva lämpimään maitoon. Lisää joukkoon sokeri  ja kardemumma ja jätä hetkeksi heräilemään. Vatkaa seuraavaksi seokseen kananmuna ja jäähtynyt voisula. Lisää lopuksi vehnäjauhot taikinaan pienissä erissä, ensin kauhalla sekoittaen ja lopulta käsin vaivaten. Anna taikinan kohota liinalla peitetyssä kulhossa 1-3 tuntia.

Jaa taikina 9-12 osaan, muovaile sileiksi kummuiksi ja asettele tasaisin välein leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Halutessasi voit sivellä pullat vatkatulla kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pullat tummuvat kauniisti päältä. Anna jäähtyä.

Kauli marsipaani tomusokerilla ja/tai perunajauhoilla päällystetyllä pinnalla ohueksi levyksi ja leikkaa siitä pyöreitä paloja – tarpeeksi isoja peittääkseen koko pullan. Leikkaa pullalta ”hattu” irti, koverra pieni aukko mantelimassalle, levitä päälle antelias annos hilloa ja kermavaahtoa ja aseta hattu varovaisesti takaisin koko komeuden päälle. Viimeistele tomusokerilla ja nauti!

Jerry 0 comments

|
15.02.2017

Syön jäätelöä erittäin harvoin, ja silloinkin useimmiten itse tehtyä. Yhtenä kauniina päivänä pakastealtaassa iski kuitenkin silmään mäntyjäätelö, ja sitähän oli pakko päästä heti maistamaan. Pidän itseäni melko rohkeana ja kokeilunhaluisena ruoan suhteen, mutta tämä makuvalinta tuli jo itsellenikin yllätyksenä.

Ensivaikutelmalta jäätelö on melko mieto makumaailmaltaan, mutta hiljalleen sieltä puskee läpi se luvattu mänty, erittäin hienolla ja hämmentävällä tavalla. Tuli vähän mieleen itse tekemäni kuusenkerkkäjäätelö, vaikka molemmissa on myös paljon erilaista. Ensimmäisen lusikallisen jälkeen olin vielä ihan tyytyväinen siihen, että ostin vain pienen purkin tätä mäntyjäätelöä. Toisen lusikallisen jälkeen aloin miettiä, että olisihan sitä vähän enemmänkin voinut vielä olla. Kolmannen jälkeen olin jo täysin koukussa.

 

Jerry 1 comments