|
28.02.2017

Tässä maailmassa on harvoja asioita, jotka tekevät minut niin onnelliseksi kuin kakkubuffet.

Punavuoressa sijaitsevan Kakkugallerian kakkubuffet houkutteli minua pitkään, kunnes en voinut enää vastustella. Olin pakahtua intoon jo sisään astuessani. Kaikkialla kakkuja. Aloitin sitruuna-marenki-piiraalla, sitten vähän sacheria, seuraavaksi mango-juustokakkua. Oli vielä tosi hyvä olo. Toinen lautasellinen perään. Sokerihumala huipussaan. Kolmas lautasellinen. Neljäs.

Jossain vaiheessa oli kuitenkin pakko luovuttaa, myöntää oma tappionsa ja kakkujen voitto. Erilaisia vaihtoehtoja oli niin paljon etten pystynyt kaikkia edes maistamaan. Sinänsä en koe menettäneeni mitään, ainakin tällä kertaa kun tarjolla oli valitettavasti varmaan viittä erilaista moussekakkua ja saman verran hyytelöjuustokakkuja, ja ne kun eivät minun maailmassani mitään oikeita kakkuja ole.

Oli tämä kuitenkin hieno elämys, ja varmasti kokeilen uudelleen joskus jos kakkuvalikoima vähän monipuolistuu/vaihtuu. Jos löytyy muita kakkujen/ahmimisen faneja niin Kakkugallerian kakkubuffet löytyy osoitteesta Fredrikinkatu 41 ja hintaan 12,50€ sisältyy kahvi tai tee!

Jerry 0 comments

|
31.10.2016

Halloween on aina ollut selkeä suosikkini kaikista juhlapyhistä. Ehkä se johtuu siitä, että olen yhä kuin lihava lapsi - minut on helppo hurmata sokerilla. Tänä vuonna vietän tätä vuoden suurinta juhlaa New Yorkissa, loputtomien kurpitsaherkkujen ja kummituskakkujen keskellä. Siitä puheen ollen, nyt alkaakin olla iltapäiväkakun aika!

 

Jerry 0 comments

|
21.09.2016

Kulunut kesä oli minulle niin hienoa aikaa etten mitenkään ollut valmis luopumaan siitä vielä. Luonnollisesti karkasin siis Kreikan auringon alle jatkamaan kesääni keinotekoisesti, edes pienen hetken ajan. Mykonos tarjosi mahtavia seikkailuja, herkullista ruokaa ja ikimuistoisia pieniä hetkiä.

Veneilimme parhaiden ystävieni kanssa ympäri saaren rannikkoa, pulahtaen välillä kirkkaisiin ja käsittämättömän sinisiin vesiin. Söimme illallisia tunnelmallisissa tavernoissa auringon laskiessa horisonttiin. Kävimme kuokkimassa kreikkalaisissa häissä ja ouzon rohkaisemana liityimme jopa mukaan tansseihin. Itse asiassa tanssimme auringonnousuun asti, toistuvasti.

Alushousuni lensivät tuulen viemänä lähellä olleen vesiskootterin kyytiin, mutta onneksi allasbileissä oli melkein soveliasta uida alastikin. Hauskaa oli.

Mykonoksen voimaannuttamana olen nyt hyväksynyt sen tosiasian, että kesää 2016 ei enää ole. Lämmintä ulkona on yhä, ja shortseissa aion tänäänkin liikkua, mutta kyllä nyt on jo syksy. Mikään ei kestä ikuisesti, ei edes elämäni rikkain kesä. Mutta sehän siitä vasta hienon tekikin.

 

Jerry 0 comments

|
21.06.2016

Toronto on mahtava ruokakaupunki. Maailman monikulttuurisimmaksikin väitetty kaupunki tarjoaa kaikille kaikkea - täällä voi samasta korttelista löytää vaikka kuubalaista, etiopialaista ja suomalaista ruokaa. Samalla maan oma ruokakulttuuri näkyy erittäin voimakkaasti kaupungin keittiöissä. Ensimmäisenä kanadalainen keittiö tuo monelle varmaan mieleen vaahterasiirapin, eikä turhaan. Sitä nimittäin käytetään täällä kaikessa. Kanadalainen pekoni on myös maailmankuulu legenda, ja sitäkin lisätään lähestulkoon kaikkeen, joskus vaahterasiirapin kera. Toronto tarjoaa kuitenkin myös paljon muuta!

Yllä olevassa kuvassa näkyvä poutine on ranskalais-kanadalainen klassikko, jossa ranskalaiset perunat saavat lisäpotkua maukkaasta ruskeasta liemestä sekä juustorakeista. Tätä jokaisen Kanadassa käyvän on pakko maistaa.

Peameal Bacon Sandwich on elävä legenda. Kaupungin parhaat pekonisämpylät löytyvät St. Lawrence Market -kauppahallilta. Yksinkertaisesti herkullista!

Seven Lives -taqueria tarjoilee autenttista Baja California -alueen meksikolaista ruokaa. Merenelävä-tacoja jonotetaan välillä tuntikausia, mutta odotus ehdottomasti kannattaa!

La Cubana -ravintola tarjoilee kuubalaisia sämpylöitä ja cocktaileja rennossa ympäristössä trendikkäällä Ossington Stripillä.

  

  

Saman kadun varrelta löytyy myös Bang Bang Ice Cream, jossa voi maistella vähän harvinaisempiakin makuja...

Minulla on aina ollut paha tapa jättää hampurilaisista ylempi sämpylä syömättä, mutta sellaista ei ikinä tapahtuisi The Burger's Priest -ravintolassa, jossa sämpylän korvaavat grilled cheese -leivät. Juustoa ei voi ikinä olla liikaa.

  

Sweet Jesus tarjoilee kaupungin parhaat pehmikset erittäin innovatiivisssa muodoissa. Red Velvet on yksi suosikeistani.

Glory Hole Doughnuts on donitsifanille ehdoton pyhiinvaelluskohde. En tiedä, pitäisikö puhua Toronton, Kanadan vai maailman parhaista donitseista. Cherry Pie on oma suosikkini, mutta valehtelematta kaikki maut ovat mahtavia.

Ja suurimpana Kanadan suosikkinani on tietenkin nanaimo bars, jonka ohje löytyy täältä - jos joku vaikka haluaisi kokeilla kotitekoista versiota ennen Toronton reissua!

 

Jerry 0 comments

|
06.04.2016

Voisin helposti listata vaikka sata syytä käydä Jordaniassa, mutta yksi helpoimmista kehuista maalle on sen herkullinen ruokakulttuuri. Lähi-idän keittiö on jo pitkään ollut henkilökohtainen suosikkini ja Jordaniassa käytyäni tämä intohimo/pakkomielle sai vain lisää poltetta. Hummusta, moutabalia, raikkaita salaatteja ja suolaisia juustoja, pitaleipää ja labnehia... Jordaniassa ei kannata viettää hetkeäkään nälkäisenä!

Jerry 0 comments