|
31.12.2016

Dulce de leche on yksi elämäni suurimmista iloista, eikä turhaan - tämä herkullinen karamellikastike tekee mistä tahansa herkusta entistäkin herkullisempaa. Yleensä teen dulce de lechen "autenttisella" tavalla, hitaasti maitoa kasaan keitellen. Joskus on kuitenkin kiire, tai kärsivällisyys vähissä.

Ei tämäkään versio nopeasti valmistu, mutta sen hienous on siinä ettei sitä tarvitse jatkuvasti vartioida. Heität vain tölkin kondensoitua maitoa kiehuvaan veteen ja kolme tuntia myöhemmin poimit tölkillisen valmista dulce de lecheä vedestä pois!

Muista poistaa tölkin etiketti ennen veteen lisäämistä ja tarkista aina välillä, että kattilassa on vielä tarpeeksi vettä. Odota myös hetki ennen kuin avaat valmista tölkkiä. Kuuma ruiskaus dulce de lecheä naamalle ei ole ollenkaan niin hauskaa kuin miltä se kuulostaa.

Jerry 0 comments

|
08.07.2016

Zabaglione tai zabaione on yksi italialaisen keittiön suurimmista herkuista. Tämä petollisen yksinkertainen vanukas on makumaailmaltaan niin monisäikeinen ja hienostunut, että se sopii suurempaankin juhlaan. Samalla se sopii kuitenkin aivan yhtä erinomaisesti rennolle arkipiknikille tuoreiden marjojen kanssa!

Ainekset:

6 kananmunan keltuaista

1dl sokeria

1dl makeaa Marsala-viiniä

Sekoita keltuaiset ja sokeri lasikulhossa, joka on kiehuvan kattilan ylle asetettuna. Vatkaa sähkövatkaimella paksuksi keltaiseksi seokseksi. Lisää viini ja jatka vatkaamista kunnes seos on kuohkea ja kiinteähkö. Zabaglionen voi nauttia lämpimänä tai jäähtyneenä, se on molemmissa tapauksissa aivan yhtä herkullista!

Jerry 0 comments

|
30.05.2016

Romesco-kastike on yksi espanjalaisen keittiön suurimmista lahjoista maailmalle. Moni kehuu helposti tapaksia ja jamónia, mutta minulle niin rakas romesco on vielä toistaiseksi pysytellyt pois ihmisten suosikkilistoilta. Omat ystäväni olen toki jo hurmannut romesco-faneiksi tekemällä tätä joka ikiselle piknikille ja ujuttamalla sitä joka ikiseen ruokaan illalliskutsuilla.

Juuri siinä romescon hienous ehkä piileekin. Sitä voi käyttää lähestulkoon mihin tahansa. Tämä pestonkaltainen paprika-mantelikastike on täydellinen kastike grillatuille liharuoille tai kalalle, mutta se sopii mainiosti myös levitteeksi leivän päälle tai vaikka maustamaan keittoja!

Ainekset:

2 punaista paprikaa

2 valkosipulin kynttä

1dl paahdettuja manteleita

1dl tomaattipyreetä

1dl oliiviöljyä

runsas kourallinen persiljaa

1rkl sherryviinietikkaa

1tl savupaprikajauhetta

1tl chilijauhetta

suolaa ja mustapippuria

Paahda puolitettuja paprikoita 220-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne tummuvat hieman pinnasta. Paprikoiden kypsyessä voit paahtaa myös mantelit kuivalla paistinpannulla ellet käytä valmiiksi paahdettuja.

Anna paahdettujen paprikoiden jäähtyä hieman ja poista kuoret ja siemenet. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja surauta sileäksi kastikkeeksi. Täysin nestemäistä kastikkeen ei kuitenkaan tarvitse olla, vaan siinä saa olla miellyttävää rouheutta!

 

Jerry 0 comments

|
06.04.2016

Raikas ja reipas tomaattirelissi on täydellinen lisuke kaikenlaisiin ruokiin. Sitä on myös helppo muokata omaan makuun sopivaksi. Tämä yksinkertainen perusresepti kannattaakin ottaa oman nimikkorelissin pohjaksi ja lisätä joukkoon omia suosikkimakuja. Tomaatin seuraksi sopivat erinomaisesti esimerkiksi sipuli, mustapippuri ja yrtit!

Ainekset:

500g tomaatteja, kuutioituna

2 valkosipulin kynttä, puristettuna

Ripaus tuoretta timjamia

1rkl tummaa ruokosokeria

1rkl riisiviinietikkaa

1rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti yhteen. Anna maustua hetki ja nauti esimerkiksi grillatun kalan kera tai voileivän välissä.

 

Jerry 0 comments

|
05.10.2015

Srirachalla ja hummuksella on se yhteistä, että molemmat ovat koukuttavan herkullisia. Niille ei vain voi sanoa ei. Luonnollisesti niiden kahden yhdistyessä päästään jo melko lähelle täydellistä nautintoa!

Ainekset:

1tlk esikäsiteltyjä kikherneitä

0,5dl oliiviöljyä

2rkl tahinia

2rkl srirachaa

3-4 valkosipulin kynttä

1 sitruunan puristettu mehu

1tl kutakin: jauhettua kuminaa, juustokuminaa, savupaprikajauhetta

Huuhtele ja valuta kikherneet huolellisesti. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja pyöräytä kunnes koostumus on kermaisan pehmeä. Levitä valmis hummus laakealle lautaselle, tee keskelle kuoppa ja täytä se oliiviöljyllä. Halutessasi voit lisätä päälle vielä kokonaisia kikherneitä sekä persiljasilppua. Pieni loraus srirachaa tuo myös kivaa lisäpotkua tälle tuliselle hummukselle!

 

Jerry 0 comments