|
30.07.2017

Yksinkertaisuus on usein nerokkuutta, varsinkin keittiössä. Tässä quinoa-salaatissa muutama yksinkertainen raaka-aine yhdistyy huomattavasti osiaan suuremmaksi summaksi. Salaatti valmistuu hetkessä, mutta toimii mahtavasti myös hienostuneemmissa tilaisuuksissa!

Ainekset:

punaista quinoaa, kypsennettynä ja jäähdytettynä

paahdettuja mantelilastuja

rusinoita

rucolaa

riisiviinietikkaa ja oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

 

Sekoita kulhossa quinoan joukkoon pienet loraukset riisivinietikkaa ja oliiviöljyä ja sekoita huolellisesti. Lisää seuraavaksi antelias annos meheviä rusinoita ja paahdettuja mantelilastuja sekä runsaasti raikasta rucolaa. Viimeistele oman maun mukaan suolalla ja mustapippurilla ja nauti tästä yksinkertaisesti herkullisesta salaatista!

 

Jerry 0 comments

|
07.07.2017

Milanon nimikkorisotto saa vaikuttavan värinsä (ja arominsa) sahramilta, tuolta mausteiden kuninkaalta. Annos on hämmentävän herkullinen sellaisenaan, ja toimii mahtavana lisukkeena monenlaisille ruoille!

Ainekset:

3dl risottoriisiä

0,5dl oliiviöljyä

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

4dl valkoviiniä

8dl kasvislientä tai lihalientä

1rkl sahramia

nokare kylmää voita

noin 50g raastettua parmesaania

 

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota hienoksi silputtua sipulia sekä valkosipulia muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon riisi sekä sahrami ja paahda jyviä pari minuuttia varovaisesti sekoitellen. Kaada joukkoon puolet valkoviinistä ja loraus kasvislientä. Hämmennä risottoa kunnes lähes kaikki neste on haihtunut. Lisää nestettä pannulle maltillisesti kunnes kaikki neste on käytetty ja risotto on valmis.

Sekoita kypsän risoton joukkoon pari ruokalusikallista kylmää voita sekä kourallinen parmesaaniraastetta. Viimeistele sahramilla.

 

Jerry 0 comments

|
28.04.2017

Kesä lähenee kovaa vauhtia ja se tarkoittaa myös sitä, että kaikenlaisia juhlia ja rientoja alkaa tupsahtaa joka viikolle. Samalla kasvaa stressi siitä, mitä niissä juhlissa pitäisi ihmisille tarjota. Sitä voi helposti kuluttaa vaikka koko kesän vertaillen erilaisia monimutkaisia reseptejä, mutta joskus juhlaan sopii myös yksinkertainen ja helppo herkku.

Nämä petollisen yksinkertaiset retiisi-crostinit valmistuvat hetkessä ja vaativat vain pari raaka-ainetta, mutta hurmaavat varmasti vaativammatkin vieraat!

Ainekset:

paahdettua maalaisleipää, ohuina viipaleina

retiisejä, ohuina viipaleina

laadukasta voita

ruohosipulia

suolaa, mustapippuria

 

Levitä paahdetuille leipäviipaleille ohut kerros voita, sitten retiisiviipaleita ja lopuksi silputtua ruohosipulia (ja halutessasi myös esimerkiksi tuoreita yrttejä). Viimeistele suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile!

 

Jerry 0 comments

|
30.03.2017

Gnocchit ovat yksi italialaisen keittiön suurimpia aarteita. Nämä perunaiset pastamykyt ovat naurettavan yksinkertaisia niin valmistukseltaan kuin makumaailmaltaan, mutta jostain syystä ne ovat kuitenkin paljon enemmän kuin osiensa summa.

Yksi gnocchien suurimmista viehätyksistä saattaa olla juuri se, että ne antavat muiden ainesten loistaa. Kokeile siis lempikastikkeitasi ja -aineksiasi gnocchien kanssa ja saatat löytää niistä vielä uusia puolia!

 Ainekset:

 3 keskikokoista perunaa

 50g raastettua parmesaania

 1 kananmuna

 n. 3dl vehnäjauhoja

 

 Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Muserra perunat ja sekoita  yhteen juuston ja kananmunan kera. Lisää jauhoja pienissä  erissä ja sekoita varovaisesti. Valmiin taikinan on tarkoitus  olla kiinteää, mutta kosketettaessa hieman tahmeaa. Vältä  liian jauhon lisäämistä, jotta valmiit gnocchit tulevat  pehmeiksi ja kuohkeiksi.

 Irroita taikinasta puolikkaan peukalon kokoisia paloja,  pyörittele jauhotetulla pinnalla ja paina varovaisesti  peukalolla tai kauhalla gnocchin keskiosaan jälki. Keitä  pienissä erissä runsaassa suolatussa vedessä 3-4  minuuttia, kunnes gnocchit nousevat pintaan.

 

 

 

 

 

 

Jerry 0 comments

|
29.03.2017

Harva asia tekee minut niin onnelliseksi kuin juusto. Tässä herkullisessa piiraassa se saa seurakseen vielä hieman sipulia ja ripauksen chiliä, joka auttaa entisestään korostamaan juuston aromeja. Täydellinen herkku aurinkoiselle kevätpäivälle, tai ehkä jopa vuoden ekalle piknikille!

Ainekset:

3 kananmunaa

250g kovaa, kypsytettyä juustoa (esim. Västerbotten tai vanha Gouda)

2dl kermaa

1 sipuli, hienoksi silputtuna

1 punainen chili, hienoksi silputtuna

suolaa, mustapippuria, ripaus muskottipähkinää

pohja:

100g kylmää voita

3,5dl vehnäjauhoja

1 kananmuna

hyppysellinen suolaa

 

Vatkaa kananmunat ja kerma huolellisesti yhteen. Lisää joukkoon hienosti raastettu juusto ja silputtu sipuli sekä chili. Mausta makusi mukaan ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

Valmista seuraavaksi pohja. Nipistele kylmä voi ja vehnäjauhot yhteen käsin. Lisää kananmuna ja suola ja sekoita huolellisesti. Lisää kylmää vettä teelusikallinen kerrallaan jos taikina on liian kiinteää tai vehnäjauhoja jos se on liian juoksevaa. Tavoitteena on taikina, jonka voi painella voidellun kakkuvuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa pelkällään 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia, kaada sitten täyte päälle ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia, kunnes piiras tummuu kauniisti päältä. Anna jäähtyä ja nauti!

 

Jerry 0 comments