|
29.11.2014

Kuten kuvasta näkee, tämä resepti on odoittanut julkaisuhetkeään jo muutaman kuukauden ajan. Keittoa nauttiessani ensimmäiset lehdet alkoivat kellastua puiden oksilla ja sää alkoi varovaisesti tippua alle kahdenkymmenen asteen. Lähestulkoon siitä asti minulla on mennyt niin lujaa, etten ole ehtinyt edes vauhkota siitä, miten hyvää tämä keitto on. Tämä maukas punajuuri keitto toimii mainiosti myös viileänä. Kuka nyt ei kylmästä violetista keitosta tykkäisi?

Ainekset:

4 isoa punajuuta

1 iso porkkana

1 iso sipuli

1 pieni peruna

3-4 valkosipulin kynttä

6dl kasvislientä

hyppysellinen suolaa, mustapippuria

loraus oliiviöljyä ja balsamicoa

lisäksi: fetaa, timjamia

Aloita paahtamalla kasviksia folioituna 180-asteisessa uunissa noin 25 minuutin ajan. Sekoita paahdetut kasvikset keskenään kattilassa, lisää loraus oliiviöljyä ja kasvisliemi. Kiehauta ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Soseuta sileäksi, lisää pieni loraus balsamicoa ja viimeistele murustetulla fetalla ja tuoreella timjamilla.

 

Jerry 0 comments

|
04.09.2014

Tämä villejä aromeja pursuava keitto saa tuplasti valkosipulista herkullisuutta niin valkosipulin kynsistä kuin valkosipulin vihreistä varsista. Ei tarvitse kuitenkaan lannistua, jos valkosipulin varsia ei tunnu löytyvän - voit helposti korvata ne esimerkiksi ruohosipulilla. Tarjoile valkosipulikeitto esimerkiksi rapeaksi paahdetun täysjyväleivän kanssa.

Ainekset:

3 kokonaista valkosipulia

2 kourallista valkosipulin varsia

3rkl voita

5dl kasvislientä

1 suuri peruna

suolaa, oreganoa, mustapippuria

puolikkaan sitruunan puristettu mehu

2dl kermaa tai maitoa

Aloita kuullottamalla veitsenreunalla murskattuja valkosipulinkynsiä voissa pannulla viiden minuutin ajan. Lisää pannulle kasvisliemi, tasaisiin kuutioihin pilkottu peruna sekä mausteet ja keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Käsittele seos tehosekoittimessä sileäksi, lisää sitruuna ja kerma ja palauta kattilaan. Kiehauta, testaa aromit ja nauti.

 

Jerry 0 comments

|
24.08.2014

Tomaattikeitto on siitä erityinen keitto, että se sopii aivan yhtä hyvin kesäkeitoksi kuin syyskeitoksi, kevään piristäjäksi ja syksyisten sadepäivien lämmittäjäksi. Tämä mausteinen tomaattikeitto saa kermaisaa ja veikeän etnistä lisäpotkua kookosmaidosta. Tarjoile keitto esimerkiksi rapeakuorisen maalaisleivän tai valkosipuli-naanleivän kera!

Ainekset:

1kg paseerattua tomaattia

1tlk kookosmaitoa

1 iso sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

2rkl oliiviöljyä

kurkumaa, cayennepippuria, chilijauhetta, mustapippuria

1rkl balsamicoa

1rkl sokeria

3dl vettä

lisäksi: maustamatonta jogurttia, lehtipersiljaa tai korianteria

Aloita kuullottamalla hienoksi silputtua sipulia ja valkosipulia öljytyssä kattilassa kunnes sipuli muuttuu pehmeäksi. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja kookosmaito, sitten balsamico, sokeri ja vesi. Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia välillä sekoitellen.

Mausta keitto kurkumalla, cayennepippurilla, chilijauheella ja mustapippurilla. Viimeistele keittokulhollinen maustamattomalla jogurtilla sekä persiljalla tai korianterilla ja nauti.

Keitto on parhaimmillaan kun siihen dippaa lämmintä leipää!

Jälkiruoaksi kannattaa kokeilla tätä herkullista kirsikka-toscakakkua!

 

Jerry 0 comments

|
25.05.2014

Alkukesä on poikkeuksellisen ihanaa aikaa Suomessa. Omena- ja kirsikkapuut kukkivat kotikadullani ja syreenien huumaava tuoksu on täyttänyt ilman hellävaraisen houkuttelevalla nostalgialla. Poikkeuslaatuisen hienot helteet ovat kuitenkin vieneet veronsa, eikä keittiössä puuhasteluun ole lähipäivinä juurikaan riittänyt energiaa. Tämä herkullisen kesäinen minttu-hernekeitto valmistuu kuitenkin erittäin helposti ja vaivattomasti ja maistuu myös viileänä kesähelteiden raikkaana piristäjänä.

Alkukesän vehreyttä ja kukintoja Töölössä

Ihmiset eivät ole ainoita, jotka ovat alttiita helleväsymykselle

 

Ainekset:

3rkl oliiviöljyä

1 iso sipuli, hienoksi silputtuna

2 valkosipulin kynttä, puristettuna

n. 8dl vihreitä herneitä

6dl (vähäsuolaista) kasvislientä

hento kourallinen tuoretta minttua

(oman maun mukaan tuoretta persiljaa)

lisäksi: mustapippuria, rosépippuria, maustamatonta jogurttia

Aloita kuullottamalla sipulia ja valkosipulia öljytyssä kattilassa. Lisää herneet ja kasvisliemi, kiehauta ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin viisi minuuttia. Kaada tehosekoittimeen, lisää joukkoon minttu ja halutessasi persilja ja käsittele sileäksi seokseksi. Palauta kattilaan, kiehauta ja mausta. Tarjoile jogurtilla, rosépippurilla ja mintunlehdillä koristeltuna. Nauti lämpimänä tai viileänä.

 

Jerry 0 comments

|
10.02.2014



Snålsoppa med svamp

Fyra portioner

2 dl torkade svampar (ex. trattkantareller)
1 morot
3 potatisar
2 selleristjälkar
1 lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk chilikross
1 broccoli
100 g frysta gröna ärter
0,5 l buljong
0,5 l mjölk

1. Hacka upp morot, potatis, selleri och lök. Finskiva vitlöken.
2. Hetta upp en kastrull och tillsätt smör, lök och vitlök. Låt fräsa i cirka tre minuter tills löken mjuknar.
3. Häll i buljongen, mjölken, moroten, potatisen, sellerin, chilikrosset och svampen. Koka upp och låt småkoka i cirka 10 minuter eller tills potatisen mjuknat.
4. Grovhacka broccolin och tillsätt den och ärterna vid hälften av kokningstiden (vid 5 minuter).
5. Smaka av med salt och peppar.

Karin&Magnus 0 comments