|
07.06.2013

Gwyneth Paltrow tuo elämääni niin paljon iloa. Sitä ilon määrää on vaikea pukea sanoiksi. Olen avautunut pakkomielteestäni aiemminkin, eikä se näytä vieläkään laantumisen merkkejä. En tiedä juuri mitään hänen näyttelijänurastaan, enkä ole nähnyt montaa hänen elokuvistaan, mutta arvostan sitä, että hän jaksaa niitäkin tehdä. Minulle hän on ensisijaisesti viihdyttävä hahmo, ruokakirjailija, lifestyle-airut ja "oikeanlaisen elämän" puolestapuhuja.

GP on tähän mennessä julkaissut kaksi ruokakirjaa, joista jälkimmäinen on jokaiselle tahattomasti hauskan huumorin ystävälle pakkoluettavaa. Kirjan alussa GP selittää, miten hän luuli kuolevansa (kun todellisuudessa hänellä oli lievä migreeni) ja käytyään lääkärissä päätti karsia ruokavaliostaan muun muassa gluteenin, vehnän, maitotuotteet, kananmunat, punaisen lihan, äyriäiset, perunat, paprikan, maissin, alkoholin, kahvin, sokerin ja tomaatit. Käytännössä hänen uudessa ruokakirjassaan siis kerrotaan, miten olla syömättä.

Omat syömishäiriöni ovat hieman erilaisia kuin GP:n. Niihin ei nimittäin liity niinkään ruoka-ainesten karsiminen vaan ruoan liiallinen määrä, joten minulle hänen ensimmäinen ruokakirjansa on paljon mieluisampi. Se on täynnä mahtavia reseptejä, joista oma suosikkini on Fried Zucchini Spaghetti. Tässä hieman muunneltu versioni tästä herkullisesta ateriasta.

Ainekset:                                           (4 annosta)

1 iso kesäkurpitsa

2 valkosipulin kynttä

1 punainen chili

2rkl vehnäjauhoja

merisuolaa

1dl extraneitsytoliiviöljyä

400g täysjyväspaghettia

2 kourallista parmesaaniraastetta

parmesaanilastuja

kourallinen basilikanlehtiä

mustapippuria

(sitruunaviipaleita)

Aloita viipaloimalla kesäkurpitsa juustohöylää apunasi käyttäen ohuiksi pyöreiksi viipaleiksi. Pyörittele kesäkurpitsaviipaleita vehnäjauhoissa ja heitä kuumalle paistinpannulle oliiviöljyn sekä hienoksi silputun chilin ja valkosipulin kanssa. Paista viitisen minuuttia, käännellen kesäkurpitsaviipaleita varovaisesti. Mausta suolalla ja siirrä syrjään.

Keitä spaghetti kypsäksi. Säästä desin verran keitinvettä pastaa varten, mutta heitä loput tunnottomasti viemäristä alas. Heitä kypsä spaghetti takaisin tyhjään kattilaan ja sekoita joukkoon raastettu parmesaani, revitty basilika sekä antelias hyppysellinen mustapippuria. Lisää säästetty keitinvesi hitaasti pastan joukkoon jatkuvasti sekoittaen. Annostele pasta lautasille, lisää päälle roima annos kesäkurpitsaviipaleita ja parmesaanilastuja ja tarjoile halutessasi sitruunaviipaleiden kanssa.

 

Jerry 0 comments

|
27.11.2012

december6

Inte riktigt ännu, men alldeles snart, känns det helt okej och legitimt att börja julfrossa. Vi har dock redan tjuvstartat en aning med att bläddra i årets vackraste julkokbok: December av Jens Linder och Johanna Westman.

december3

Den har alla ingredienser man vill få av en riktigt gedigen julkokbok. En mix av klassiskt och nytänk, krispigt och fräscht och lite murrigt och traditionella på samma gång, charmigt stökigt men ändå stylat och rejält med grädde på den varma choklade och mycket glasyr på pepparkakorna. Garanterad julstämning.

december2

Karin&Magnus 0 comments

|
24.08.2012

Olin pitkään se ihminen, joka ei suostunut vilkaisemaankaan blogeja. Pidin niiden kirjoittajia yksinkertaisina ja yksinäisinä ihmisinä, jotka luultavasti puhuvat kissoilleen ja joiden tulisi kerrata äidinkielensä kielioppisääntöjä. Enää en tietenkään ole samaa mieltä. Enää en voi olla samaa mieltä nyt kun itse olen liittynyt bloggaajien kunniakkaisiin riveihin.

Yksi blogi, johon itse olen (omani lisäksi) tykästynyt on aiemmin näyttelijättärenä tunnetun Gwyneth Paltrow'n lifestyle-nettisivu goop.com. En ole kovin aktiivisesti jaksanut goopia seurata, mutta arvostan sen olemassaoloa. Tunteeni Gwynethin näyttelijän uraa kohtaan ovat melko samankaltaiset.

Ymmärtääkseni Paltrow'lla on lähiaikoina ollut ongelma pidettävyyden kanssa - tarkemmin sanottuna kukaan ei pidä hänestä. Monet pitävät häntä jollain tavalla epämiellyttävänä tai kylmänä, mutta minusta hän on ihanan elitistinen nainen, joka on lähes jokaisessa elokuvaroolissaan ollut erinomaisen näköinen. Lähiaikoina elokuvissa esiintyminen on kuitenkin jäänyt taka-alalle ja hän on lifestyle-sivustonsa lisäksi julkaissut myös keittokirjan. Sieltä löytyy muun muassa tämä "resepti" uunissa kuivatuille tomaateille, joille voi keksiä erilaisen käyttötarkoituksen vaikka vuoden jokaiselle päivälle.

Ainekset:

erittäin kypsiä tomaatteja

oliiviöljyä

Puolita tomaatit ja hiero ne oliiviöljyllä. Laita uunivuokaan sisäpuoli ylöspäin ja paahda 140-asteisessa uunissa kolmen tunnin ajan. Nauti esimerkiksi revityn mozzarellan ja basilikan kanssa. Ripottele päälle hieman oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria ja halutessasi myös esimerkiksi pinjansiemeniä ja saat aikaiseksi ruokaisan alkusalaatin!

 

Jerry 0 comments