|
31.07.2016

Olen oppinut syömään erittäin sesonkiluonteisesti. Jokaisella ruoalla on mielestäni aikansa ja paikkansa ja tuntuisi oudolta syödä esimerkiksi sienirisottoa keväällä tai klementiinikakkua kesällä. Syyssateilla on kiva puuhastella keittiössä pidempäänkin ja tehdä pitkään haudutettua karitsaa tai kurpitsakeittoa, kun taas kesällä tekee mieli jotain raikasta ja helppoa. Jotain sellaista, mitä voi syödä ulkona auringossa. Kuten tämä raikas kurkkusalaatti.

Ainekset:

1 kurkku

kevätsipulia

3-4rkl maustamatonta jogurttia

1tl valkoviinietikkaa

hyppysellinen suolaa ja valkopippuria

Viipaloi kurkku ja silppua oman makusi mukaan kevätsipulia. Halutessasi voit lisätä myös hieman valkosipulia. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti yhteen ja nauti esimerkiksi grilliruokien kylkiäisenä!

 

Jerry 0 comments

|
15.07.2015

Ensimmäinen muistikuvani Pak Choista on jostain 1990-luvulta kun Will & Gracen Grace paistoi sitä wokkipannulla aamiaiseksi seottuaan. Luonnollisesti tämäkin sekopää tarttui tähän hassusti nimettyyn salaattiin heti kun sitä vastaan tuli. Pak choi on ilmeisesti suomeksi pinaattikiinankaali, mutta se nyt on harvinaisen typerä nimi. Kuvaava, mutta todella todella typerä.

Pak choi pysyy mahtavan rapeana vielä paistamisen jälkeen ja on erittäin ruokaisaa. Tämä valkosipulilla ja chilillä maustettu pak choi onkin mahtava lisuke tai maukas välipala sellaisenaan.

Ainekset:

500g pak choita

oliiviöljyä

2 valkosipulin kynttä

1 punainen chili

soijakastiketta

Huuhtele ja paloittele pak choi. Paista öljytyllä pannulla pehmeämmäksi parin minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja chili pannulle ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan, sekoittaen ja käännellen huolellisesti. Viimeistele pienellä lorauksella soijakastiketta ja nauti!

 

Jerry 0 comments

|
31.03.2015

Herkullinen couscous-salaatti ei paljoa vaadi. Tällä kertaa tätä maukasta jyvää piristävät värikkäät paprikat, mantelilastut ja mozzarella sekä raikkaan hunajainen vinaigrette-kastike.

Ainekset:

Kypsäksi keitettyä couscousia

Punaista, oranssia, keltaista ja vihreää paprikaa

Mantelilastuja

Mozzarellaa

Pari ruokalusikallista vinaigrette-kastiketta

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti!

 

Jerry 0 comments

|
31.03.2015

Herkullinen vinaigrette-kastike valmistuu helposti ja nopeasti piristämään salaattia kuin salaattia!

Ainekset:

0,5dl oliiviöljyä

Puolikkaan sitruunan puristettu mehu

1,5rkl valkoviinietikkaa

1 valkosipulinkynsi

1tl sinappia

1tl hunajaa

suolaa ja mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset paitsi oliiviöljy keskenään kulhossa. Lisää öljy joukkoon ohuena viivana jatkuvasti vatkaten.

 

Jerry 0 comments

|
03.03.2015

Nyt on vasta tiistai ja nyt jo tämä viikko on omalla kohdallani ollut täynnä hapankaalia. Voisi sitä huonomminkin viikko alkaa...

Ainekset:

500g kaalia

500g punakaalia

1rkl suolaa

2-3 valkosipulin kynttä, puristettuna

(muita vihanneksia)

vettä

Ohjeet:

Pilko tai raasta kaalit pieneksi silpuksi. Sekoita suola ja valkosipuli huolellisesti kaalin joukoon syvässä astiassa; esim. vanha säilykepurkki käy mainiosti.

Painele ja murjo kaalia kunnes siitä irtoaa hieman nestettä. Lisää vettä kunnes kaali peittyy kokonaan. Peitä kannella, harsolla tai liinalla ja anna käydä huoneenlämmössä 3-4 päivää. Jääkaappiin siirrettäessä käyminen hidastuu tai lähestulkoon pysähtyy, mutta huoneenlämpöön palautettaessa prosessi jatkuu ja hapankaalin aromi kehittyy eteenpäin.

Kurkkaa myös perinteisen hapankaalin resepti täällä!

 

Jerry 0 comments