|
30.03.2017

Gnocchit ovat yksi italialaisen keittiön suurimpia aarteita. Nämä perunaiset pastamykyt ovat naurettavan yksinkertaisia niin valmistukseltaan kuin makumaailmaltaan, mutta jostain syystä ne ovat kuitenkin paljon enemmän kuin osiensa summa.

Yksi gnocchien suurimmista viehätyksistä saattaa olla juuri se, että ne antavat muiden ainesten loistaa. Kokeile siis lempikastikkeitasi ja -aineksiasi gnocchien kanssa ja saatat löytää niistä vielä uusia puolia!

 Ainekset:

 3 keskikokoista perunaa

 50g raastettua parmesaania

 1 kananmuna

 n. 3dl vehnäjauhoja

 

 Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Muserra perunat ja sekoita  yhteen juuston ja kananmunan kera. Lisää jauhoja pienissä  erissä ja sekoita varovaisesti. Valmiin taikinan on tarkoitus  olla kiinteää, mutta kosketettaessa hieman tahmeaa. Vältä  liian jauhon lisäämistä, jotta valmiit gnocchit tulevat  pehmeiksi ja kuohkeiksi.

 Irroita taikinasta puolikkaan peukalon kokoisia paloja,  pyörittele jauhotetulla pinnalla ja paina varovaisesti  peukalolla tai kauhalla gnocchin keskiosaan jälki. Keitä  pienissä erissä runsaassa suolatussa vedessä 3-4  minuuttia, kunnes gnocchit nousevat pintaan.

 

 

 

 

 

 

Jerry 0 comments

|
29.03.2017

Harva asia tekee minut niin onnelliseksi kuin juusto. Tässä herkullisessa piiraassa se saa seurakseen vielä hieman sipulia ja ripauksen chiliä, joka auttaa entisestään korostamaan juuston aromeja. Täydellinen herkku aurinkoiselle kevätpäivälle, tai ehkä jopa vuoden ekalle piknikille!

Ainekset:

3 kananmunaa

250g kovaa, kypsytettyä juustoa (esim. Västerbotten tai vanha Gouda)

2dl kermaa

1 sipuli, hienoksi silputtuna

1 punainen chili, hienoksi silputtuna

suolaa, mustapippuria, ripaus muskottipähkinää

pohja:

100g kylmää voita

3,5dl vehnäjauhoja

1 kananmuna

hyppysellinen suolaa

 

Vatkaa kananmunat ja kerma huolellisesti yhteen. Lisää joukkoon hienosti raastettu juusto ja silputtu sipuli sekä chili. Mausta makusi mukaan ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

Valmista seuraavaksi pohja. Nipistele kylmä voi ja vehnäjauhot yhteen käsin. Lisää kananmuna ja suola ja sekoita huolellisesti. Lisää kylmää vettä teelusikallinen kerrallaan jos taikina on liian kiinteää tai vehnäjauhoja jos se on liian juoksevaa. Tavoitteena on taikina, jonka voi painella voidellun kakkuvuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa pelkällään 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia, kaada sitten täyte päälle ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia, kunnes piiras tummuu kauniisti päältä. Anna jäähtyä ja nauti!

 

Jerry 0 comments

|
03.03.2017

Latkes ei välttämättä sanana herättele monessa suomalaisessa kovinkaan suuria tunteita, mutta se on kuitenkin erittäin läheinen sukulainen jokaiselle tutulle perunaröstille. Suurin ero näiden kahden välillä on, että tässä herkussa on mukana myös kananmunaa. Latkesit ovat siis kuin perunalettuja. Lisämakua tulee sipulista, eikä muuta tarvita. Hämmentävän yksinkertaista ja herkullista.

Ainekset:

2 isoa perunaa

1 sipuli

2 kananmunaa

1dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa ja mustapippuria

öljyä paistamiseen

Kuori ja raasta perunat ja sipuli. Valuta mahdollisimman paljon ylimääräistä nestettä raasteesta pois esimerkiksi hienon siivilän avulla tai keittiöliinalla painelemalla.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista kuumalla öljytyllä pannulla molemmin puolin noin 4 minuuttia, kunnes perunaletut ovat ruskistuneet kauniisti.

 

Jerry 0 comments

|
31.12.2016

Aivan kuin kuka tahansa 90-luvulla edes osan lapsuudestaan viettänyt, minulla on erittäin lämpimiä tunteita sitruunatäytelakuja kohtaan. Niitä tuli lapsena popsittua monta kertaa oman painonsa verran, ja nyt tämä ilonpito voi taas jatkua - nämä kotitekoiset toffeemakeiset maistuvat nimittäin täsmälleen samalle!

Ainekset:

1tlk kondensoitua maitoa

250g valkosuklaata

100g pehmeää lakritsia

1 sitruunan raastettu kuori

 

Sekoita kondensoitu maito ja paloiteltu suklaa kattilassa ja sekoita keskilämmöllä kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Lisää joukkoon sitruunan kuori ja pilkottu lakritsi ja kaada leivinpaperilla reunustettuun pieneen astiaan. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi, paloittele ja kääri esimerkiksi leivinpaperin paloihin. Nauti hyvässä seurassa!

Jerry 0 comments

|
31.12.2016

Dulce de leche on yksi elämäni suurimmista iloista, eikä turhaan - tämä herkullinen karamellikastike tekee mistä tahansa herkusta entistäkin herkullisempaa. Yleensä teen dulce de lechen "autenttisella" tavalla, hitaasti maitoa kasaan keitellen. Joskus on kuitenkin kiire, tai kärsivällisyys vähissä.

Ei tämäkään versio nopeasti valmistu, mutta sen hienous on siinä ettei sitä tarvitse jatkuvasti vartioida. Heität vain tölkin kondensoitua maitoa kiehuvaan veteen ja kolme tuntia myöhemmin poimit tölkillisen valmista dulce de lecheä vedestä pois!

Muista poistaa tölkin etiketti ennen veteen lisäämistä ja tarkista aina välillä, että kattilassa on vielä tarpeeksi vettä. Odota myös hetki ennen kuin avaat valmista tölkkiä. Kuuma ruiskaus dulce de lecheä naamalle ei ole ollenkaan niin hauskaa kuin miltä se kuulostaa.

Jerry 0 comments