|
30.07.2017

Yksinkertaisuus on usein nerokkuutta, varsinkin keittiössä. Tässä quinoa-salaatissa muutama yksinkertainen raaka-aine yhdistyy huomattavasti osiaan suuremmaksi summaksi. Salaatti valmistuu hetkessä, mutta toimii mahtavasti myös hienostuneemmissa tilaisuuksissa!

Ainekset:

punaista quinoaa, kypsennettynä ja jäähdytettynä

paahdettuja mantelilastuja

rusinoita

rucolaa

riisiviinietikkaa ja oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

 

Sekoita kulhossa quinoan joukkoon pienet loraukset riisivinietikkaa ja oliiviöljyä ja sekoita huolellisesti. Lisää seuraavaksi antelias annos meheviä rusinoita ja paahdettuja mantelilastuja sekä runsaasti raikasta rucolaa. Viimeistele oman maun mukaan suolalla ja mustapippurilla ja nauti tästä yksinkertaisesti herkullisesta salaatista!

 

Jerry 0 comments

|
26.05.2017

Minun on nyt myönnettävä erheeni. Tähän lakritsijäätelöön ei kuulunut lorahtaa ihan niin luonnottoman paljon mustaa väriainetta kuin siihen vahingossa tipahti. Onneksi kaikesta selviää kekseliäisyydellä - nimetään se mustaksi lakritsijäätelöksi!

Sinänsä sitä väriainetta ei tarvita ollenkaan, koska makunsa jäätelö saa tuoreesta kermasta ja makean aromikkaasta lakritsijuurijauheesta. Täydellinen herkku aurinkoiseen alkukesään!

Ainekset:

4dl kermaa

2dl täysmaitoa

2tl lakritsijauhetta

1,5dl sokeria

(mustaa elintarvikeväriä)

 

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja viilennä seos jääkaappikylmäksi. Ole varovainen elintarvikevärin kanssa.

Käsittele jäätelökoneessa kuohkeaksi jäätelöksi ja siirrä pakastimeen. Nauti kesähelteillä!

Jerry 0 comments

|
28.04.2017

Kesä lähenee kovaa vauhtia ja se tarkoittaa myös sitä, että kaikenlaisia juhlia ja rientoja alkaa tupsahtaa joka viikolle. Samalla kasvaa stressi siitä, mitä niissä juhlissa pitäisi ihmisille tarjota. Sitä voi helposti kuluttaa vaikka koko kesän vertaillen erilaisia monimutkaisia reseptejä, mutta joskus juhlaan sopii myös yksinkertainen ja helppo herkku.

Nämä petollisen yksinkertaiset retiisi-crostinit valmistuvat hetkessä ja vaativat vain pari raaka-ainetta, mutta hurmaavat varmasti vaativammatkin vieraat!

Ainekset:

paahdettua maalaisleipää, ohuina viipaleina

retiisejä, ohuina viipaleina

laadukasta voita

ruohosipulia

suolaa, mustapippuria

 

Levitä paahdetuille leipäviipaleille ohut kerros voita, sitten retiisiviipaleita ja lopuksi silputtua ruohosipulia (ja halutessasi myös esimerkiksi tuoreita yrttejä). Viimeistele suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile!

 

Jerry 0 comments

|
28.04.2017

Tahini on yksi niistä asioista, joita jääkaapistani löytyy aina. Useimmiten tämä paahdetuista seesaminsiemenistä valmistettu tahna päätyy hummuksen joukkoon tai muihin suolaisiin dippikastikkeisiin, joskus vain ruisleivän päälle levitteeksi. Tahini sopii kuitenkin moneen muuhunkin.

Tahinin runsaan paahteinen ja pähkinäinen aromi kohottaa nämä brownietkin aivan toiselle tasolle!

Ainekset:

3 kananmunaa

1dl sokeria

1,5dl tummaa ruokosokeria tai kookospalmusokeria

1,5dl tahinia

50g voita

150g tummaa suklaata

1dl vehnäjauhoja

0,5dl mantelijauhetta

0,5dl kaakaojauhetta

oman maun mukaan vaniljaa

 

Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokerit huolellisesti yhteen. Lisää tahini ja sekoita. Sulata voi ja suklaa varovaisesti mikrossa (tai vesihauteessa) ja sekoita yhteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää muna-sokeriseokseen. Lisää lopuksi jauhot, mantelijauhe, kaakaojauhe sekä hieman vaniljaa ja sekoita varovaisesti sileäksi taikinaksi. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta täysin kiinteä, mutta keskeltä vielä hieman pehmeä.

 

Jerry 0 comments

|
30.03.2017

Gnocchit ovat yksi italialaisen keittiön suurimpia aarteita. Nämä perunaiset pastamykyt ovat naurettavan yksinkertaisia niin valmistukseltaan kuin makumaailmaltaan, mutta jostain syystä ne ovat kuitenkin paljon enemmän kuin osiensa summa.

Yksi gnocchien suurimmista viehätyksistä saattaa olla juuri se, että ne antavat muiden ainesten loistaa. Kokeile siis lempikastikkeitasi ja -aineksiasi gnocchien kanssa ja saatat löytää niistä vielä uusia puolia!

 Ainekset:

 3 keskikokoista perunaa

 50g raastettua parmesaania

 1 kananmuna

 n. 3dl vehnäjauhoja

 

 Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Muserra perunat ja sekoita  yhteen juuston ja kananmunan kera. Lisää jauhoja pienissä  erissä ja sekoita varovaisesti. Valmiin taikinan on tarkoitus  olla kiinteää, mutta kosketettaessa hieman tahmeaa. Vältä  liian jauhon lisäämistä, jotta valmiit gnocchit tulevat  pehmeiksi ja kuohkeiksi.

 Irroita taikinasta puolikkaan peukalon kokoisia paloja,  pyörittele jauhotetulla pinnalla ja paina varovaisesti  peukalolla tai kauhalla gnocchin keskiosaan jälki. Keitä  pienissä erissä runsaassa suolatussa vedessä 3-4  minuuttia, kunnes gnocchit nousevat pintaan.

 

 

 

 

 

 

Jerry 0 comments