|
03.03.2017

Latkes ei välttämättä sanana herättele monessa suomalaisessa kovinkaan suuria tunteita, mutta se on kuitenkin erittäin läheinen sukulainen jokaiselle tutulle perunaröstille. Suurin ero näiden kahden välillä on, että tässä herkussa on mukana myös kananmunaa. Latkesit ovat siis kuin perunalettuja. Lisämakua tulee sipulista, eikä muuta tarvita. Hämmentävän yksinkertaista ja herkullista.

Ainekset:

2 isoa perunaa

1 sipuli

2 kananmunaa

1dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa ja mustapippuria

öljyä paistamiseen

Kuori ja raasta perunat ja sipuli. Valuta mahdollisimman paljon ylimääräistä nestettä raasteesta pois esimerkiksi hienon siivilän avulla tai keittiöliinalla painelemalla.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista kuumalla öljytyllä pannulla molemmin puolin noin 4 minuuttia, kunnes perunaletut ovat ruskistuneet kauniisti.

 

Jerry 0 comments

|
31.12.2016

Aivan kuin kuka tahansa 90-luvulla edes osan lapsuudestaan viettänyt, minulla on erittäin lämpimiä tunteita sitruunatäytelakuja kohtaan. Niitä tuli lapsena popsittua monta kertaa oman painonsa verran, ja nyt tämä ilonpito voi taas jatkua - nämä kotitekoiset toffeemakeiset maistuvat nimittäin täsmälleen samalle!

Ainekset:

1tlk kondensoitua maitoa

250g valkosuklaata

100g pehmeää lakritsia

1 sitruunan raastettu kuori

 

Sekoita kondensoitu maito ja paloiteltu suklaa kattilassa ja sekoita keskilämmöllä kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Lisää joukkoon sitruunan kuori ja pilkottu lakritsi ja kaada leivinpaperilla reunustettuun pieneen astiaan. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi, paloittele ja kääri esimerkiksi leivinpaperin paloihin. Nauti hyvässä seurassa!

Jerry 0 comments

|
31.12.2016

Dulce de leche on yksi elämäni suurimmista iloista, eikä turhaan - tämä herkullinen karamellikastike tekee mistä tahansa herkusta entistäkin herkullisempaa. Yleensä teen dulce de lechen "autenttisella" tavalla, hitaasti maitoa kasaan keitellen. Joskus on kuitenkin kiire, tai kärsivällisyys vähissä.

Ei tämäkään versio nopeasti valmistu, mutta sen hienous on siinä ettei sitä tarvitse jatkuvasti vartioida. Heität vain tölkin kondensoitua maitoa kiehuvaan veteen ja kolme tuntia myöhemmin poimit tölkillisen valmista dulce de lecheä vedestä pois!

Muista poistaa tölkin etiketti ennen veteen lisäämistä ja tarkista aina välillä, että kattilassa on vielä tarpeeksi vettä. Odota myös hetki ennen kuin avaat valmista tölkkiä. Kuuma ruiskaus dulce de lecheä naamalle ei ole ollenkaan niin hauskaa kuin miltä se kuulostaa.

Jerry 0 comments

|
29.11.2016

Lapsena en osannut pitää kalaruoista ollenkaan. Luulen, että se johtui suurelta osin siitä, että kotona kalaa oli harvoin tarjolla ja koulussa se oli aina sitä valkoisessa tilliliemessä lilluvaa ylikypsää lohta jota lohikeitoksi nimitettiin. Itse asiassa luulin vuosikymmeniä, että vihaan myös tilliä, mutta myöhemmin selvisi, että sekä tilli että kala ovat herkullisia erikseen/tuoreina.

Kala taipuu moneen muotoon, tällä kertaa japanilaishenkisen miso-marinadin avulla yksinkertaiseksi, maukkaaksi ja hitusen eksoottiseksi!

Ainekset:

400g ruodotonta turskafileetä

3rkl misoa

3rkl sakea

3rkl miriniä

3rkl soijakastiketta

1rkl seesamiöljyä

Sekoita marinadin ainekset yhteen kulhossa ja upota kala marinadiin. Anna marinoitua jääkaapissa peitettynä vähintään 2 tuntia, mahdollisesti jopa yön yli.

Paista kuumalla pannulla molemmin puolin 3-4 minuuttia tai 180-asteisessa uunissa 6 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi ruusukaalin kera!

 

Jerry 0 comments

|
29.11.2016

Uudet alut tuntuvat aina jokseenkin vaikeilta. Vaikka elämä olisi sellaisessa pisteessä, että muutosta kaipaa tai jopa tarvitsee. Muutos on jostain syystä ihmisille vaikeaa, vierasta, pelottavaa. Eikä muutos aina ole parempaan suuntaan, se riski on vain hyväksyttävä. Jos kuitenkin hyvä tuuri käy niin sen pelottavan kulman takana saattaa olla jotain hyvääkin.

Itse aloittelen parhaillaan uutta alkua uudessa asunnossa, uudessa keittiössä. Ensimmäinen yö on takana, ja kyllä se yhä tuntuu asunnolta eikä kodilta, mutta onhan tässä vielä aikaa. Keittiö sen sijaan alkaa jo tuntua omalta, varsinkin nyt kun kaapit on saatu täytettyä kaikella hyvällä!

Jerry 0 comments