|
28.04.2017

Kesä lähenee kovaa vauhtia ja se tarkoittaa myös sitä, että kaikenlaisia juhlia ja rientoja alkaa tupsahtaa joka viikolle. Samalla kasvaa stressi siitä, mitä niissä juhlissa pitäisi ihmisille tarjota. Sitä voi helposti kuluttaa vaikka koko kesän vertaillen erilaisia monimutkaisia reseptejä, mutta joskus juhlaan sopii myös yksinkertainen ja helppo herkku.

Nämä petollisen yksinkertaiset retiisi-crostinit valmistuvat hetkessä ja vaativat vain pari raaka-ainetta, mutta hurmaavat varmasti vaativammatkin vieraat!

Ainekset:

paahdettua maalaisleipää, ohuina viipaleina

retiisejä, ohuina viipaleina

laadukasta voita

ruohosipulia

suolaa, mustapippuria

 

Levitä paahdetuille leipäviipaleille ohut kerros voita, sitten retiisiviipaleita ja lopuksi silputtua ruohosipulia (ja halutessasi myös esimerkiksi tuoreita yrttejä). Viimeistele suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile!

 

Jerry 0 comments

|
29.03.2017

Harva asia tekee minut niin onnelliseksi kuin juusto. Tässä herkullisessa piiraassa se saa seurakseen vielä hieman sipulia ja ripauksen chiliä, joka auttaa entisestään korostamaan juuston aromeja. Täydellinen herkku aurinkoiselle kevätpäivälle, tai ehkä jopa vuoden ekalle piknikille!

Ainekset:

3 kananmunaa

250g kovaa, kypsytettyä juustoa (esim. Västerbotten tai vanha Gouda)

2dl kermaa

1 sipuli, hienoksi silputtuna

1 punainen chili, hienoksi silputtuna

suolaa, mustapippuria, ripaus muskottipähkinää

pohja:

100g kylmää voita

3,5dl vehnäjauhoja

1 kananmuna

hyppysellinen suolaa

 

Vatkaa kananmunat ja kerma huolellisesti yhteen. Lisää joukkoon hienosti raastettu juusto ja silputtu sipuli sekä chili. Mausta makusi mukaan ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

Valmista seuraavaksi pohja. Nipistele kylmä voi ja vehnäjauhot yhteen käsin. Lisää kananmuna ja suola ja sekoita huolellisesti. Lisää kylmää vettä teelusikallinen kerrallaan jos taikina on liian kiinteää tai vehnäjauhoja jos se on liian juoksevaa. Tavoitteena on taikina, jonka voi painella voidellun kakkuvuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa pelkällään 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia, kaada sitten täyte päälle ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia, kunnes piiras tummuu kauniisti päältä. Anna jäähtyä ja nauti!

 

Jerry 0 comments

|
03.03.2017

Latkes ei välttämättä sanana herättele monessa suomalaisessa kovinkaan suuria tunteita, mutta se on kuitenkin erittäin läheinen sukulainen jokaiselle tutulle perunaröstille. Suurin ero näiden kahden välillä on, että tässä herkussa on mukana myös kananmunaa. Latkesit ovat siis kuin perunalettuja. Lisämakua tulee sipulista, eikä muuta tarvita. Hämmentävän yksinkertaista ja herkullista.

Ainekset:

2 isoa perunaa

1 sipuli

2 kananmunaa

1dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa ja mustapippuria

öljyä paistamiseen

Kuori ja raasta perunat ja sipuli. Valuta mahdollisimman paljon ylimääräistä nestettä raasteesta pois esimerkiksi hienon siivilän avulla tai keittiöliinalla painelemalla.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista kuumalla öljytyllä pannulla molemmin puolin noin 4 minuuttia, kunnes perunaletut ovat ruskistuneet kauniisti.

 

Jerry 0 comments

|
28.02.2017

On tässä elämän aikana jokunen nacho tullu syötyä.

Itse asiassa rapeita maissilastuja on tullut hotkittua ongelmaksi asti. Jotkut niistä ovat olleet hyviä, toiset herkullisia, osa vain menetteleviä. Hiljattain olen kuitenkin löytänyt nachomaailman ehdottoman suosikkini. Manomasalla on useita makuvaihtoehtoja, mutta varsinkin green lemon & pink peppercorn saa minut aivan sekaisin. Nämä herkulliset ja rapeat herkut eivät muutenkaan mitään perinteisiä maissilastuja ole. Niissä on nimittäin roima annos papuja - eli käytännössä ne menevät ihan terveysruoasta!

 

Jerry 0 comments

|
12.10.2016

Legendaarinen ranskalainen jälkiruoka tarte tatin tehdään yleensä omenoista tai päärynöistä. Tämä herkullinen kakku on ehdottomasti legendaarisen asemansa ansainnut, mutta joskus on kuitenkin kiva venyttää rajoja, kokeilla jotain rohkeaa ja uutta. Siihen kuvaukseen osuu erinomaisesti suolainen versio tatin-tortusta - tällä kertaa makean maukkaat kirsikkatomaatit loistavat hedelmien roolissa, ja lisäpotkua tulee balsamico-siirapista ja suolaisesta fetasta.

Ainekset:

500g kirsikkatomaatteja

2 valkosipulin kynttä

1rkl ruokosokeria

25g voita

hyppysellinen suolaa

1rkl sherryviinietikkaa

pohja:

100g voita

3dl vehnäjauhoja

2rkl kylmää vettä

lisäksi:

balsamicosiirappia

murustettua fetaa

(tuoreita yrttejä)

Aloita valmistamalla pohja. Nypi voi ja jauhot huolellisesti yhteen, lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan ja vaivaa sileäksi taikinaksi.

Seuraavaksi voit valmistaa täytteen. Sulata voi kuumalla pannulla, lisää sokeri ja anna karamelisoitua muutaman minuutin ajan. Lisää tomaatit ja paista keskilämmöllä muutaman minuutin ajan varovaisesti sekoitellen. Lisää puristettu valkosipuli, hitunen suolaa ja etikkaa. Jatka seoksen kypsentämistä matalalla lämmöllä vielä 10 minuuttia, kunnes suuri osa nesteestä on haihtunut tai muuttunut siirappimaiseksi.

Kaada tomaattiseos tasaisesti kakkuvuoan pohjalle. Litistä piiraspohjan taikina litteäksi ja asettele varovaisesti tomaattien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten nopeasti lautaselle. Ripottele päälle balsamicoa ja fetaa sekä haluamiasi yrttejä. Nauti!

 

Jerry 0 comments