|
26.05.2017

Minun on nyt myönnettävä erheeni. Tähän lakritsijäätelöön ei kuulunut lorahtaa ihan niin luonnottoman paljon mustaa väriainetta kuin siihen vahingossa tipahti. Onneksi kaikesta selviää kekseliäisyydellä - nimetään se mustaksi lakritsijäätelöksi!

Sinänsä sitä väriainetta ei tarvita ollenkaan, koska makunsa jäätelö saa tuoreesta kermasta ja makean aromikkaasta lakritsijuurijauheesta. Täydellinen herkku aurinkoiseen alkukesään!

Ainekset:

4dl kermaa

2dl täysmaitoa

2tl lakritsijauhetta

1,5dl sokeria

(mustaa elintarvikeväriä)

 

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja viilennä seos jääkaappikylmäksi. Ole varovainen elintarvikevärin kanssa.

Käsittele jäätelökoneessa kuohkeaksi jäätelöksi ja siirrä pakastimeen. Nauti kesähelteillä!

Jerry 0 comments

|
26.05.2017

Saatoin olla hieman aikaani edellä kun jo huhtikuussa julistin, että kesä 2017 on nyt alkanut.

Suuren osan kuluneesta kuusta on pyryttänyt lunta yllättävällä intensiteetillä, eikä tässä talven ihmemaassa mitenkään miellyttävää ole ollut tarpoa. Varsinkaan shortsit jalassa. Siksi tämä toukokuu onkin vaatinut keittiössä poikkeuksellisen syksyisiä ruokia, ainakin omaan makuuni. Kesäsalaattien ja marenkikakkujen sijaan olen keskittynyt linssipatoihin, kalkkunaan ja paahdettuihin kasviksiiin. Bataattia on mennyt paljon. Onneksi nyt alkaa hiljalleen tuntua jo siltä, että tämän kesän lumisateet on ehkä nähty. Kohta saattaa jopa päästä niihin marenkikakkuihin käsiksi!

Jerry 0 comments

|
02.05.2017

Vappu on juhlittu alta pois ja viimein voin keskittyä elämäni uudelleenrakentamiseen ja yleiseen eheytymiseen. Sitä tässä viiden päivän vappuhulinoiden jälkeen ehdottomasti tarvitaankin, sen verran rankasti tätä kesäkauden epävirallista avausta tuli juhlittua. Oli piknikejä ja brunsseja, vodkalanseerauksia ja kauniin keväisiä lumimyrskyjä. Oli uusia ystäviä ja vanhoja ystäviä, kivoja ja kovia hetkiä. Kaiken keskiössä pysyi kuitenkin tieto siitä, että kyllä se kesä sieltä taas tulee. Ajoittaisesta lumisateesta huolimatta.

Itse aloitin eilen viraliisesti myös shortsikauden '17. Vähän ehkä polvet hytkyivät, mutta iso kasa hillomunkkeja toimi tehokkaana lohtuna paleltumista huolimatta!

Jerry 0 comments

|
28.04.2017

Kesä lähenee kovaa vauhtia ja se tarkoittaa myös sitä, että kaikenlaisia juhlia ja rientoja alkaa tupsahtaa joka viikolle. Samalla kasvaa stressi siitä, mitä niissä juhlissa pitäisi ihmisille tarjota. Sitä voi helposti kuluttaa vaikka koko kesän vertaillen erilaisia monimutkaisia reseptejä, mutta joskus juhlaan sopii myös yksinkertainen ja helppo herkku.

Nämä petollisen yksinkertaiset retiisi-crostinit valmistuvat hetkessä ja vaativat vain pari raaka-ainetta, mutta hurmaavat varmasti vaativammatkin vieraat!

Ainekset:

paahdettua maalaisleipää, ohuina viipaleina

retiisejä, ohuina viipaleina

laadukasta voita

ruohosipulia

suolaa, mustapippuria

 

Levitä paahdetuille leipäviipaleille ohut kerros voita, sitten retiisiviipaleita ja lopuksi silputtua ruohosipulia (ja halutessasi myös esimerkiksi tuoreita yrttejä). Viimeistele suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile!

 

Jerry 0 comments

|
28.04.2017

Tahini on yksi niistä asioista, joita jääkaapistani löytyy aina. Useimmiten tämä paahdetuista seesaminsiemenistä valmistettu tahna päätyy hummuksen joukkoon tai muihin suolaisiin dippikastikkeisiin, joskus vain ruisleivän päälle levitteeksi. Tahini sopii kuitenkin moneen muuhunkin.

Tahinin runsaan paahteinen ja pähkinäinen aromi kohottaa nämä brownietkin aivan toiselle tasolle!

Ainekset:

3 kananmunaa

1dl sokeria

1,5dl tummaa ruokosokeria tai kookospalmusokeria

1,5dl tahinia

50g voita

150g tummaa suklaata

1dl vehnäjauhoja

0,5dl mantelijauhetta

0,5dl kaakaojauhetta

oman maun mukaan vaniljaa

 

Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokerit huolellisesti yhteen. Lisää tahini ja sekoita. Sulata voi ja suklaa varovaisesti mikrossa (tai vesihauteessa) ja sekoita yhteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää muna-sokeriseokseen. Lisää lopuksi jauhot, mantelijauhe, kaakaojauhe sekä hieman vaniljaa ja sekoita varovaisesti sileäksi taikinaksi. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta täysin kiinteä, mutta keskeltä vielä hieman pehmeä.

 

Jerry 0 comments