Historien om A&A

Anton & Antons historia började då Niina Hietalahti, dotter till en grisuppfödare i Tavastland, tröttnade på de opersonliga stormarknaderna. Hon önskade sig själv och sin familj mer än vad närliggande butiker kunde erbjuda. Därför bestämde hon sig för att öppna en egen butik med ett stort hjärta. Hon beslöt att grunda en butik, som skulle sälja enbart sådan mat som hon skulle vilja servera till sin egen familj. En butik, som skulle återuppliva traditionell kundbetjäning. En butik, som skulle vara ett nöje att besöka. Från denna gnista föddes den första Anton & Anton-butiken.

Niina fyllde Anton & Antons hyllor med färska och läckra produkter från både inhemska och utländska producenter. Lokala bönder levererade färskt kött, fisk, bröd, ost, frukt och grönsaker i säsong. Godsaker från småproducenter började komma från när och fjärran och så även kunderna.

För Andrea Hasselblatt var det kärlek vid första ögonkastet när hon i december 2008 steg in genom dörrarna till Anton & Antons butik i Borgå. Det tog inte länge förrän Andrea ringde till Niina och sade att hon ville vara en del av Anton & Anton. Andrea blev delägare år 2010 och hon är nu VD för företaget. Hon sköter också om butikerna och ansvarar för personalen samt produktsortimentet. Andreas goda smak och gedigna matkunskap ser till att de nyaste och mest intressanta mattrenderna alltid finns hos Anton & Anton.

 

 

Olle Knuus var fiskförsäljare i Helsingfors gamla saluhall innan han kom till Anton & Anton. Olle vet allting om färsk fisk och ansvarar därför för vår fiskdisk. Hans huvudsakliga uppgift är att följa med butikernas lönsamhet och hålla kassamaskinerna i skick.

Niina, Andrea och Olle tycker att god mat är nyckeln till ett gott liv. De strävar efter att utmana landets opersonliga stormarknader och föra in riktig mat i vanliga människors liv, genom att öppna en butik åt gången.
Anton & Antons mataffärer finns i Tölö och Kronohagen. I framtidsplanerna finns också nya butiker i nya kvarter. Fastän företaget växer ändras inte Anton & Antons ursprungliga princip. När du kommer till oss, kommer du till den riktiga matens matbutik. Välkommen!