Sesongskalender | Oktober

Lamm

Lammen som föds på våren slaktas på hösten, därför är den bästa tidpunkten att äta lammkött på hösten. Lamm är en mångsidig råvara, långkok på bog passar bra i t.ex får i kål. Lammlägg som får bräseras länge i ugnen är en av våra favoriträtter. Lammfärs kan användas som nötfärs, eller så byter man ut en del av nötfärsen till lamm för mera smak. Vi köper året runt vårt lammkött från Ulfsbygård på Åland.

I SÄSONG OCKSÅ

Kål

Kål är en mångsidig och billig råvara som man kan njuta av långt in på hösten. Bryssekål passar perfekt som tillbehör tex till köttet. Surkål är både gott, hälsosamt och förmånligt och smakar gott med t.ex färskkorv.


Säsongens fisk

Abborre, gädda, flundra, gös, vild lax, mujk, strömming, öring och nejonöga.


Månadens ost är den finska osten

Den finska ostens dag  firar vi den 22.10. Under oktober månad har vi ett större urval av  finska ostar i butikerna.