Anton&Antonin hiihtolomamenu
Kokkaa hiihtolomalla koko perheelle maistuvia herkullisia ja simppeleitä klassikkoruokia. Kokosimme sinulle kauppalistoineen kolmen aterian reseptikokonaisuuden, mikä sisältää yhden kalaruoan, yhden liharuoan ja yhden vegeruoan.
Kokonaisuus on pienin muunnoksin A&A Ruokakassista 5/2023 ja reseptit ovat toimiviksi testattu.
Alta löydät ostoslistan sekä listauksen mausteista ja muista.
Suosittelemme valmistamaan ateriat tässä järjestyksessä, jotta saat nauttia raaka-aineista tuoreimmillaan.
Herkullista lomaa toivottaa Anton&Anton!
Ostoslista:
1 kg perunoita
500 g porkkanoita
1 palsternakka
1 purjo
500 g kirjolohikuutioita esim. Kalaonni (tai kirjolohta)
3 dl kuohukermaa
1 luomusitruuna
1 ruukku tilliä
1 mallasleipä (esim. Väyrysen Leipomon)
1 sipuli
1 valkosipuli
noin 400 g naudan jauhelihaa
2 prk (á 400 g) tomaattimurskaa
250 g tuorepastalevyjä
2 palloa mozzarellaa
2 salaattia
2-3 appelsiinia
1 kpl kananmunia
1 prk valkoisia papuja
1 punasipuli
Mausteet ja muut:
(oliivi)öljyä
suolaa & mustapippuria
hunajaa ja/tai sokeria
viinietikkaa
jyväsinappia (tai esim. dijon-)
1 ½ kasvis- tai kalaliemikuutio
balsamicoa (tai ½ dl punaviiniä)
liha- tai kasvisfondia (tai -kuutio)
timjamia tai oreganoa
valkopippuria
muskottia
Vinkki! Älä vietä koko lomaa keittiössä vaan oikaise näin!
Jätä kommentti