Kievin kanaa ja perunamuusia

Kievin kanaa ja perunamuusia

Rapeaa kievin kanaa, yrttejä, perunamuusia ja sitruunaa
Yrttivoilla täytetty ja paneroitu kievin kana on maukkaiden lohturuokien aateliaa. Kaksinkertainen panerointi - jauhoilla ja korppujauhoilla - takaa erityisen rapean pinnan. Täyteläisen maukkaan kievan kanan ja perunamuusin lisukkeeksi sopivat höyrytetyt rakuunaporkkanat sekä pirskahdus sitruunamehua. 

Neljälle
Valmistusaika: 50-60 minuuttia

AINEKSET:
½ ruukku rakuunaa
½ ruukku persiljaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
¼ tl suolaa
noin 30 g voita
4 kpl broilerin rintafileitä
1 kananmuna + 1 rkl vettä
½ dl vehnäjauhoja
1 dl korppu- tai pankojauhoja + ⅔ tl suolaa + ripaus valkopippuria
noin 3 rkl öljyä paistamiseen

1 kg jauhoisia perunoita
2-3 porkkanaa
1 tl suolaa
noin 1 dl kermaa 

1 luomusitruuna (sama josta raastoit kuorta)
(4 cocktailtikkua)

TEE NÄIN:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Hienonna rakuuna ja persilja, purista valkosipuli ja raasta sitruunan kuori. Sekoita yrtit, valkosipuli ja sitruunan kuori voin joukkoon ja mausta suolalla.

3. Leikkaa terävällä veitsellä fileisiin viillot, siten että saat aikaan taskun maustevoille.

4. Ota esiin kolme lautasta. Riko yhdelle kananmuna ja sekoita veden kanssa. Laita toiselle vehnäjauhot ja sekoita kolmannelle korppujauhot, suola ja valkopippuri.

5. Täytä viillot maustevoilla (jos voita jää yli, sekoita porkkanoiden joukkoon) ja sulje viilto halutessasi cocktailtikulla.

6. Kääntele fileet vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoseoksessa. 

7. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista kanoja muutaman minuutin ajan per puoli. Kun kanoissa on kaunis paistopinta, nosta ne uunivuokaan ja paista vielä uunissa noin 20 minuuttia.

8. Pese, kuori ja paloittele perunat. Pese, kuori ja leikkaa tikuiksi porkkanat. Laita perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Riittää, että vettä on sen verran, että perunat juuri peittyvät. Laita porkkanatikut siivilään tai höyrytysosaan perunoiden päälle ja höyrytä napakan kypsiksi.

9. Kun perunat ovat pehmeitä, valuta pois vesi. Soseuta perunat kerman kanssa perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

10. Hienonna noin 1 rkl rakuunaa ja kääntele kypsien porkkanoiden joukkoon.

11.Tarjoa kievin kanat perunamuusin ja rakuunaporkkanoiden sekä sitruunalohkojen kanssa.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu hCaptcha-tunnistuksella, ja hCaptchan tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.