Tämä mehevä klassinen lasagne valmistuu maukkaasta jauheliha-tomaattikastikkeesta ja simppelisti syntyvästä juustokastikkeesta. Pehmeän tuloksen takaavat tuorepastalevyt eikä paistumistakaan tarvitse odotella kuin 20 minuuttia. Helppoa ja herkullista!
Resepti on osa Hiihtolomamenu -kokonaisuutta, siksi löydät raaka-aineiden perästä sulkumerkintöjä.
Neljälle
Valmistusaika: noin 55 min
AINEKSET:
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
noin 400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 rkl (oliivi)öljyä
2 prk tomaattimurskaa + 2 dl vettä
2 tl hunajaa
1 rkl balsamicoa (tai ½ dl punaviiniä)
2 rkl liha- tai kasvisfondia (tai 1 kuutio)
2 tl timjamia tai oreganoa
noin 250 g tuorepastalevyjä
Juustokastike
2 palloa mozzarellaa
1 ½ dl kermaa + 1 ½ dl vettä
1 mm muskottia
⅓ tl suolaa & ⅓ tl mustapippuria
Salaatti
2-3 appelsiinia
1 salaatti
oliiviöljyä, balsamicoa & mustapippuria
TEE NÄIN:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi porkkana.
- Kuumenna paistinpannu ja paista jauheliha omassa rasvassaan eli kuivalla pannulla kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja siirrä hetkeksi lautaselle sivuun odottamaan.
- Kuumenna pannussa oliiviöljy ja paista sipuleita ja porkkanoita noin 2 minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää pannulle jauheliha, tomaattimurska, vesi (tölkkien kautta huljutellen), hunaja, balsamico, fondi ja timjami. Hauduta noin 10 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 210 asteeseen.
- Valmista juustokastike. Laita mozzarellat, kerma, vesi (purkin kautta) ja mausteet kapeaan sauvasekoittimen kulhoon tai tehosekoittimeen. Aja sauva- tai tehosekoittimella tasaiseksi.
- Kokoa lasagne vuokaan. Laita vuoan pohjalle noin ⅕ jauhelihakastikkeesta. Levitä päälle lasagnelevyjä, kolmannes juustokastikkeesta ja jauhelihakastikkeesta. Toista. Kerroksien määrään vaikuttaa uunivuoan laakeus, esim. 3 kerrosta pastalevyjä on oikein sopiva määrä. Säästä myös päällimmäisten pastalevyjen päälle jauheliha- ja juustokastiketta. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua – hieman pidempi hetki, jos vain maltat.
- Lasagnen paistuessa valmista salaatti. Kuori ja paloittele appelsiini. Huuhtele ja revi salaatti. Laita salaatti, ja appelsiinit vadille ja valuta päälle öljyä sekä balsamicoa. Rouhi pinnalle hiukan mustapippuria.
Jätä kommentti