Tämä täyttävä salaatti on makuja pullollaan. Kananmuna ja pavut takaavat tuhdit proteiinit, krutongit rapsakkuuden ja pikkelöidyt punasipulit pirteän makean huipennuksen - myös kivalla värillään. Jyväsinappinen kastike kruunaa kokonaisuuden!
Resepti on osa Hiihtolomamenu -kokonaisuutta, siksi löydät raaka-aineiden perästä sulkumerkintöjä.
Neljälle
Valmistusaika: noin 35 min
AINEKSET:
noin ½ ps (500 g) perunoita
6 kananmunaa
1 salaatti
1 prk (noin 250g ) valkoisia papuja
öljyä ja/tai voita paistamiseen
½ tl suolaa
Pikkelöity punasipuli
1 punasipuli
4 rkl vettä
3 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
Kastike
4 rkl öljyä
½ sitruunan mehu
3 rkl jyväsinappia (tai esim. dijon-)
1 rkl hunajaa / 2 tl sokeria
½ ruukku tilliä hienoksi hienottuna
ripaus suolaa & mustapippuri
Krutongit
4–5 siivua mallasleipää
öljyä paistamiseen
TEE NÄIN:
- Pese ja kuori perunat. Laita kattilaan vettä kiehumaan ja kattilan päälle perunat lävikössä tai höyrytysosassa. Höyrytä noin 10 min. Laita kananmunat kattilaan kiehumaan ja keitä noin 7 min ja jatka perunoiden höyryttämistä kananmunien kiehumisen ajan.
- Perunoiden ja munien kypsyessä valmista pikkelöity punasipuli. Sekoita purkissa tai pienessä kulhossa vesi, etikka ja sokeri. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Sekoita liemeen ja anna tekeytyä.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
- Valmista krutongit. Leikkaa leipä kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista leipäkuutioita muutaman minuutin ajan. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
- Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Laita salaatti salaattivadille tai annoslautasille.
- Huuhtele ja valuta pavut. Kuutioi kypsät perunat. Kuori ja leikkaa halki tai lohkoiksi kananmunat.
- Paista papuja ja perunoita muutaman minuutin ajan paistinpannulla ja mausta suolalla.
- Laita salaatin päälle perunoita, papuja ja kananmunalohkoja. Valuta päälle kastiketta ja viimeistele pikkelöidyllä punasipulilla ja krutongeilla.
Jätä kommentti