Paahdettua kurpitsaa ja chili con papua

Paahdettua kurpitsaa ja chili con papua

Paahdettu kurpitsa, chili con papu, maissilastuja, vihreä paprika

Paahdettu kurpitsa saa tässä reseptissä kaverikseen chili sin carnen nimeltään chili con papu eli chilin papujen kanssa. Nimestään huolimatta tulisuus ei ole tämän ruoan juttu, vaan valkosipulin, juustokuminen ja savupaprikan sekä tumman kaakaojauheen liitto.


Neljälle
Valmistusaika: noin 40 minuuttia

AINEKSET:

1 myskikurpitsa
1 rkl öljyä
1 tl suolaa

Chili con papu 
1 sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
1 vihreä paprika (tai muu väri) 
½ rkl öljyä
1 rkl juustokuminaa
1 tl savupaprikajauhetta
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk tomaattimurskaa + 1 dl vettä
¾ tl suolaa & ½ tl mustapippuria
2 tl hunajaa tai 1 tl sokeria
½ rkl viinietikkaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
maun mukaan chilijauhetta tai -hiutaleita
1 prk maissia
1 prk mustapapuja (tai esim. papumix)

Lisäksi
maissilastuja
tuoretta korianteria

TEE NÄIN:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja paloittele kurpitsa suupalan kokoisiksi paloiksi tai ohuehkoiksi viipaleiksi. Hyvä tapa on leikata isolla veitsellä kurpitsasta kannat pois, leikata kurpitsa muutamaan osaan ja poistaa kuori kuorimaveitsellä tai juuresveitsellä. Leikkaa pois myös siemenrihmasto.

2. Laita kurpitsapalat uunipellille leivinpaperin päälle, valuta päälle öljyä ja ripota suolaa. Kääntele ja paista uunissa noin 30 minuuttia.

3. Valmista chili con papu. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Paloittele paprika. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista sipuleita muutaman minuutin ajan koko ajan käännellen. Lisää paprikat, juustokumina ja savupaprika ja jatka paistamista vielä noin minuutti.

4. Lisää pannulle tomaattipyree, tomaattimurska, vesi murska purkin kautta huljutellen, suola, mustapippuri, hunaja tai sokeri, etikka, tumma kaakaojauhe ja maun mukaan chiliä. Anna hautua noin 10 minuuttia.

5. Huuhtele ja valuta maissit ja mustapavut ja lisää pannulle. Anna hautua vielä noin 5–10 minuuttia.

6. Tarjoa paahdetut kurpitsat chili con pavun ja maissilastujen kanssa. Viimeistele annokset korianterilla. 


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu hCaptcha-tunnistuksella, ja hCaptchan tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.