Tämä helppo ja vaivaton teriyaki-kastike sopii mainiosti yhteen kanan, kalan, lihan ja kasvisten kanssa. Teriyakia kannattaa kokeilla myös grilliruoan kanssa. Sitä voi surutta kaataa (melkein) minkä tahansa ruoan päälle ja lopputulos on herkullinen. Ainakin jos pitää teriyaki-kastikkeesta.
Ainekset:
1 dl soijakastiketta
0,5 dl tummaa ruokosokeria
2 tl jauhettua inkivääriä
2 valkosipulin kynttä, puristettuna
2 rkl seesamiöljyä
4 rkl Mirin-riisiviiniä
0,5 dl vettä
2 tl maissitärkkelystä
Sekoita kaikki ainekset pienessä kattilassa, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen muutaman minuutin ajan. Teriyaki-kastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon, mutta siinä ajassa kastiketta on helposti sujahtanut jo usean ruoan piristeeksi ja ilmatiivis rasia huutaakin tyhjyyttään. Onneksi aina voi tehdä lisää.
Jätä kommentti