Makean hapokas tomaatti-sitruunasalaatti sopii täydellisesti yhteen soijalla maustetun lempeän umamisen paistetun tofun kanssa. Samaan aikaan sekä kevyt että mauiltaan täyteläinen ateria sopii piristäväksi lounaaksi tai vaikkapa kesäpäivän terassi-illalliseksi.
Neljälle
Valmistusaika: noin 25 min
2 pkt tiivistä tofua, esim. Mama Mems
3 rkl öljyä paistamiseen
3 rkl soijaa
200 g riisinuudelia
Tomaatti-sitruunasalaatti
1 luomusitruuna, kuori ja mehu
3 rkl (oliivi)öljyä
1 tl sokeria
2 tl soijaa
400 g tomaatteja
1 shalottisipuli
1 valkosipulinkynsi
2-3 sipulinvartta
(chiliä oman maun mukaan)
TEE NÄIN:
- Leikkaa tofut muutamaksi siivuksi, kääri puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai
talouspaperiin ja jätä kuivumaan painon (esim. leikkuulauta) alle. - Valmista tomaatti-sitruunasalaatti. Pese sitruuna ja raasta noin 1 tl sitruunankuorta kulhoon. Purista sitruunasta mehu ja sekoita sitruunamehu kulhossa öljyn, sokerin ja soijan kanssa. Viipaloi tomaatit, leikkaa sipuli renkaiksi ja hienonna valkosipuli. Kääntele tomaatit ja sipulit kulhoon. Jätä tekeytymään.
- Hienonna sipulinvarret.
- Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuumenna paistinpannu ja murusta kuivattu tofu pannulle. Paista kuivalla pannulle välillä käännellen noin 5 minuutin ajan. Lisää öljy ja jatka paistamista välillä käännellen noin 5 minuuttia, kunnes tofun pinta on saanut hyvin väriä. Mausta lopuksi soijalla.
- Annostele lautasille nuudeleita, lusikoi päälle tomaatti-sitruunasalaattia (ja salaattikulhon pohjalle jäävää lientä) ja ripota päälle paistettua tofua. Viimeistele hienonnetulla sipulinvarrella ja halutessasi chilillä.
Jätä kommentti